AcasăNewsSoferii vor cere daune propriilor asiguratori RCA

Soferii vor cere daune propriilor asiguratori RCA

Soferii prejudiciati in accidente rutiere survenite din vina altor conducatori auto urmeaza sa fie despagubiti de propriii asiguratori RCA, nu de societatile care au emis politele vinovatilor.

Soferul vinovat de accident ramane cu RCA-ul propriu

Potrivit precizarilor vicepresedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Cornel Coca-Constantinescu, noua prevedere legala ar urma sa fie introdusa fie in decembrie 2012, fie in ianuariue 2013. Conform legislatiei actuale, durata unui proces de instrumentare si plata a unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile.  Aceasta, in teorie, deoarece in numeroase cazuri termenele sunt de peste sase luni. Constantinescu sustine ca, dupa introducerea  noii masuri, plata daunelor se va face in cel mult 60 de zile.

Recuperarea daunelor

Vicepresedintele CSA a facut si cateva precizari in legatura cu parcursul de urmat pentru companiile de asigurari. Astfel, dupa ce asiguratorul soferului pagubit va achita dauna, compania isi va recupera banii prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA in anul precedent.

Societati autorizate

Societatile autorizate sa practice asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA) sunt ABC Asigurari, Allianz-Tiriac Asigurari, Generali Romania, Asirom, Euroins Romania, Astra, Omniasig, Carpatica Asig, Groupama, Uniqa Asigurari si City Insurance.

author avatar
Arpad Dobre
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger