AcasăNewsSoferii n-au oprit la semnal. Focuri de arma la frontiera: politist si...

Soferii n-au oprit la semnal. Focuri de arma la frontiera: politist si doi migranti, raniti (VIDEO)

A fost o noapte agitata la punctul de trecere a granitei cu Serbia, din Timis, in sensul in care s-a produs un incident in urma caruia un om al legii, dar si doi migranti au ajuns in atentia medicilor, dupa ce – din cate transmit reprezentantii legii – doua masini nu au oprit la semnalul politistilor de frontiera.

Mai exact, totul s-a intamplat in cursul noptii de duminica spre luni, cand in zona de granita Moravita-Denta s-a organizat o actiune de combatere a traficului de migranti, activitate ce a inclus organizarea unui filtru rutier, pe E 70, la iesire din Denta.

La un moment dat, s-au facut semnale si catre doua autoturisme pe care politistii din filtru le-au considerat suspecte. Doar ca lucrurile nu s-au dovedit prea simple. In sensul in care „soferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele politistilor si au trecut in viteza prin baraj, punand in pericol integritatea acestora, ranind usor un politist si avariind totodata mai multe autoturisme ale institutiei”, se mentioneaza in comunicatul Politiei de Frontiera.

A fost nevoie ca oamenii legii sa foloseasca armamentul din dotare pentru a opri autovehiculele. „Pentru a reusi imobilizarea autoturismelor si a soferilor acestora, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, initial prin tragerea in plan vertical a doua focuri de arma, apoi au tintit pneurile autoturismelor in cauza, reusind sa opreasca una din masini”, mentioneaza aceeasi sursa, fiind transmis si faptul  ca „in acelasi timp, prin ricoseu, au fost ranite doua persoane, pasageri ai autoturismelor ai caror soferi nu au oprit la control”. Acestia din urma sunt cetateni de origine afro-asiatica, care au fost dusi rapid la spital, pentru ca medicii sa le ofere ingrijirile de care aveau nevoie.

In cazul de fata s-au facut si 13 retineri – in randul soferului uneia dintre masini, un cetatean sarb, dar si a 12 afroasiatici. Trebuie spus ca in cazul de fata cercetarile continua.

sursa foto, video: Facebook/facebook.com/politiadefrontieratm/

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger