AcasăNewsSocant! Sechestru pe terenul Ambasadei SUA!

Socant! Sechestru pe terenul Ambasadei SUA!

Trimis in judecata pentru ca a pus mana in mod fraudulos pe terenurile din Baneasa ale  Universitatii de Stiinte Agronomice, Gabriel „Puiu” Popoviciu s-a pus bine si cu americanii. DNA a pus sechestru pe terenul de sub Ambasada SUA, pe care Popoviciu il inchiriase institutiei respective, pe 15 milioane de dolari.

Ambasada SUA plateste 15 milioane de dolari pentru sediul din Baneasa

Ambasada Statelor Unite ale Americii este intr-o situatie delicata, din cauza afaceristului penal Puiu Popoviciu. Fortareata din Baneasa se afla acum pe nisipuri miscatoare si nu este exclus faptul ca, in curand, sa-si caute loc in alta parte, pentru a ridica un alt sediu. Asta fiindca parcela care se afla sub ambasada este, de cateva zile, sub sechestru.

Dosarul lui Puiu Popoviciu i-a bagat in bucluc pe americani

Mai exact, odata cu trimiterea in judecata a lui Puiu Popoviciu si a complicilor care l-au ajutat sa fure sute de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile imobile ale tuturor inculpatilor: Ioan Niculae Alecu, Diaconescu Stefan, Andrei Mihai Bejenaru, Gabriel-Razvan Toader, Lizeta Minea, Gheorghe Petrulian si… Gabriel-Aurel Popoviciu.

Parcela de 15 milioane de dolari

Procurorii DNA au dispus instituirea unui sechestru asigurator

Potrivit procurorilor, Ambasada SUA s-a angajat sa-i plateasca lui Puiu Popoviciu 15 milioane de dolari pe o perioada de 99 de ani, opt milioane de dolari reprezentand chiria efectiva, iar sapte milioane de dolari – investitiile necesare utilizarii spatiului la nivelul unei ambasade.

Insa, in dosarul trimis recent pentru judecare la Curtea de Apel Bucuresti, Ministerul Finantelor Publice si USAMV Bucuresti s-au constituit parti civile, institutiile solicitand ca terenurile sa le fie inapoiate. Astfel, institutiile escrocate de Popoviciu incearca sa recupereze prejudiciul urias creat statului (peste 335 de milioane de lei) si Universitatii de Stiinte Agronomice (aproape 620 de milioane de lei). Adica aproape 213 milioane de euro. „Prejudiciul cauzat USAMV se compune din valoarea terenurilor aportate prin subevaluare la capitalul social al SC Baneasa Investments SA si din scoaterea din societate a sumelor de bani care fusesera aportate la capitalul social, lipsind societatea de capital de lucru. Ministerul Finantelor Publice s-a constituit parte civila in numele statului roman, solicitand revenirea terenului in suprafata de 224 ha in proprietatea publica a statului. In vederea recuperarii prejudiciului, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator”, precizeaza procurorii DNA. Acest lucru va conduce la anularea contractului dintre Popoviciu si Ambasada SUA, care va avea doua variante: sa-i convinga pe noii proprietari sa incheie un nou contract sau sa caute un nou proprietar.

author avatar
Narcis Voica
2.158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger