AcasăNewsSoc si groaza la Londra: militar britanic decapitat in plina strada! Criminalii...

Soc si groaza la Londra: militar britanic decapitat in plina strada! Criminalii au fost impuscati de fortele antitero! (FOTO/VIDEO)

Scena  terifianta, miercuri seara, in sud-estul Londrei, acolo unde doi barbati de culoare au decapitat in plina strada un militar englez. Initial, agresorii au lovit victima cu masina (un autoturism Opel Tigra), in apropierea unei cazarmi militare, apoi au carat-o in strada si au decapitat-o. Dupa comiterea faptei, cei doi au asteptat linistiti sa vina Politia, dand chiar si „interviuri” celor de pe strada, trecatori care filmau cu telefoanele mobile.

Oribilul incident a avut loc in cartierul Woolwich din Londra, in jurul orei locale 14.00, unul dintre criminali decapitand in plina strada un cetatean alb, dupa toate probabilitatile, un fost militar in trupele britanice. Cauzele producerii acestui asasinat sunt inca departe de a fi cunoscute, cert este ca unul dintre agresori a strigat in gura mare ca face acest gest in numele lui „Allah”. Desi, initial, s-a vorbit despre un atac care ar putea avea legaturi cu gruparile teroriste, tot mai multe voci sustin ca atacatorii erau, de fapt, niste persoane instabile psihic.


Beneficiind ca intreaga scena a executiei in plina strada a fost filmata de trecatori, tabloidul „The Sun” a reusit sa descopere identitatea unei femei, de 48 de ani, care a incercat, la un moment dat, sa-i impiedice pe criminali sa comita alte crime. „Ingrid Loyau-Kennett a declarat ca a incercat cu disperare sa-l pastreze pe unul dintre maniacii inarmati departe de locul incidentului, intrebandu-l ce l-a determinat sa comita o asemenea fapta abominabila”, scrie „The Sun”.


„Am vazut victima cazuta pe caldaram, o femeie aplecata peste ea, incercand sa afle in ce stare se afla, si doi indivizi de culoare, plin de sange pe maini, agitandu-se pe trotuar. Initial, am crezut ca persoana cazuta a suferit un accident, asa ca am sarit pentru a incerca sa o ajut”, declara Ingrid Loyau-Kennett. Femeia a mers langa soldatul ucis si a reusit sa-i ia pulsul, fara sa realizeze ca, la doi metri distanta, agresorii inca jubilau dupa crima comisa. „Am realizat ca barbatul cazut era deja mort. M-am intors catre agresori si am vazut ca unul dintre ei avea un pistol, iar celalalt un fel de satar, plus un cutit de bucatarie. Pe unul dintre ei l-am auzit spunand: <<Vrem sa inceapa un razboi in Londra in seara asta!>>. I-am intrebat apoi de ce l-au omorat pe barbat, iar unul dintre ei mi-a raspuns: <<Pentru ca tipul ASTA a ucis musulmani. Soldatul asta britanic a omorat cu sange rece musulmani! Ne-am saturat de criminalii care ucid musulmani in Afganistan”.

Descriind tactica ei indrazneata, femeia a povestit presei ca a incercat sa evalueze rapid starea mentala a ucigasilor. „Nu pareau drogati, nici beti. Am vrut sa-i tin de vorba, sa le distrag atentia, tocmai pentru a-i impiedica sa nu mai comita alte gesturi necugetate. La un moment dat, l-am intrebat pe cel cu satarul in mana daca nu se teme pentru viata lui, daca nu vrea sa fuga inainte sa apara politia, iar el mi-a raspuns ca nu-l intereseaza, ca va astepta acolo si ca, la o adica, se va lupta cu oricine. Sincer, nu m-am temut pentru mine, ci pentru acele cateva femei cu copii care se aflau in zona”, spune femeia de 48 de ani.

Cutremuratoarea scena din cartierul Woolwich s-a incheiat cu schimburi de focuri. In momentul in care trupeler antitero si-au facut aparitia la locul crimei, agresorii au ripostat, astfel ca asupra lor s-au tras mai multe focuri de arma, ambii ucigasi fiind raniti. Unul dintre criminali a fost dus de urgenta la spital, si operat imediat, fiind in stare critica, in vreme ce al doilea a ajuns, de asemenea, la o alta unitate spitaliceasca, dar starea de sanatate a acestuia este stabila.


„The Sun” scrie ca atacatorii – originari din Africa de Vest – nu au niciun fel de justificare pentru barbaria comisa. „Credeti sau nu, in Islam exista reguli stricte cu privire la razboi. Nu poti sa tai un copac intr-o lupta, ce sa mai vorbim despre decapitarea unui om!!! Nu exista nicio justificare pentru comiterea acestei crime oribile si, din pacate, ce s-a intamplat miercuri dupa-amiaza Woolwich va alimenta si mai mult ura fata de musulmani”.

Potrivit presei britanice, unul dintre criminali ar fi recunoscut in cercul sau apropiat drept un „jihadist” inflacarat, un musulman radical, care a pretins ca a crescut alaturi de multi fanatici. Un anume Abu Nusaybah a declarat ca ucigasul soldatului britanic a crescut ca un crestin, dar a imbratisat religia islamica in 2003. Miercuri seara, guvernul britanic a solicitat reunirea unui comitet de urgenta. Totodata, guvernul a cerut populatiei sa ramana calma, sa nu recurga la acte de razbunare fata de cetatenii de rteligie musulmana.

author avatar
eNational
3.565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger