AcasăNewsSoc in lumea orologeriei: Swatch nu mai participa la Baselworld

Soc in lumea orologeriei: Swatch nu mai participa la Baselworld

Swatch era cel mai mare expozant la targul elvetian iar absenta lui ii pune viitorul sub semnul intrebarii

Numarul unu mondial in industria ceasurilor, Swatch Group, nu va mai figura la standurile celui mai mare salon international de profil care se tine in fiecare an, in luna martie, la Bale (Evetia), semanand dubii cu privire la viitorul acestui eveniment.

Swatch era cel mai mare expozant la targul elvetian iar absenta lui ii pune viitorul sub semnul intrebarii

La editia din acest an a Baselworld, numarul expozantilor era redus la jumatate. ”Targurile orologiere anuale, ala cum sunt ele la ora actuala, nu prea mai au sens”, a indicat Swatch intr-un comunicat pentru a-si explica socanta decizie. ”Astazi, totul al devenit mai transparent, mai rapid, mai instantaneu. Este necesar un alt ritm si o alta forma”, a adaugat Swatch Group, estimand ca targurile orologiere ”trebuie sa se reinventeze”, ”sa faca dovada de dinamism si creativitate”, ceea ce ele ”nu reusesc pentru moment”.

Un eveniment prafuit?

Deci, Swatch, proprietar a 18 marci de ceasuri celebre, intre care Tissot, Longines si Omega, nu va participa la Baselworld incepand cu anul viitor. O decizie care confirma tentinta producatorilor elvetieni de ceasuri de a miza aproape total pe era digitala si pe un ecommerce interactiv renuntand la cheltuieli de marketing majore pe care le presupune participarea la targuri internationale exclusiviste. Salonul orologier din Bale este (sau mai bine zis era) considerat ca un eveniment de neocolit pentru fabricantii de ceasuri elvetiene care-si prezinta aici colectiile tuturor comerciantilor veniti in Elvetia pentru a primi cele mai importante comenzi anuale. Dar inca de anul trecut au inceput sa apara disensiuni la Baselworld, numeroase marci plangandu-se de costuri exorbitante pentru a-si asigura un loc in saloanele imensului targ. Numarul participantilor, in cadere libera, la editia din acest an a tras un semnal de alarma. ”Este o surpriza ca Swatch Group nu mai participa la Baselworld”, a reactionat Rene Weber, analist la holdingul financiar elvetian Vontobel. ”Fara Swatch Group va fi dificil pentru Baselworld sa continue”, a adaugat analistul, reamintind ca Swatch era cel mai mare exposant la salonul din Bale. La Baselworld, Swatch isi prezenta noile colectii ale marcilor sale (cum ar fi Harry Winston, Breguet sau Blancpain) pe vaste standuri, alaturi de mari concurenti precum Rolex, Patek Philippe sau Tag Heuer.

author avatar
Tudor Borcea
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger