AcasăNewsSoc! Apar Tribunalele Fiscale!

Soc! Apar Tribunalele Fiscale!

Planul „blitzkrieg” devaluit de „National” cu privire la unificarea, in premiera, a trei structuri din sistem  este in grafic, dupa ce ministrul Justitiei a scos deja din „fisa postului” procurorilor DIICOT dosarele de evaziune fiscala. Iar acum se lucreaza intens la infiintarea noii structuri, care va fi formata din actuala Directie Antifrauda, Inspectia Fiscala din cadrul ANAF-urilor si Serviciile de Investigare a Criminalitatii Economice, cele din urma aflate momentan in subordonarea Ministerului de Interne.

Daniel Horodniceanu

Iata insa ca, daca intr-o prima faza, in sistem se zvonea ca dupa ce procurorii DIICOT nu vor mai putea lua in lucru dosarele de evaziune fiscala, toate acestea vor fi trimise pachet catre Parchetele teritoriale, artizanii acestei strategii au pregatit o noua mare surpriza. Care demonstreaza, inca o data, ca undeva prin sferele inalte ale puterii s-a dat deja „OK”-ul pentru normalizarea „jihadului” purtat pana acum impotriva contribuabililor. Astfel ca, pentru rezolvarea cu celeritate a acestor dosare si pentru ca sa nu mai stea blocate cu anii conturile oamenilor de afaceri vizati de tot felul de controale mai mult sau mai putin tematice se vor infiinta, de urgenta, primele Tribunale Fiscale din Romania.

Magistrati specializati

Si, intr-adevar, infiintarea acestor instante specializate, in care completele de judecata vor fi formate din magistrati care au barem habar cu ce se mananca dreptul comercial poate reprezenta singura solutie pentru ca sa se taie „nodul gordian” existent in prezent.

Dosarele de evaziune vor fi judecate cu celeritate de instanţe specializate

Pentru ca, desi Daniel Horodniceanu a facut atat pe suparatul, probabil ca si seful DIICOT stie foarte bine ca oamenii sai, care au fost specializati ani de zile pentru a lupta cu hackerii, liderii clanurilor interlope sau traficantii de droguri si persoane nu au cum sa nu-si prinda urechile in stufoasele dosare pe care le primeau de la Antifrauda. Si care, in marea lor majoritate, erau facute de niste inspectori care, doar pana cu doi ani in urma, lucrasera ca padurari, preoti sau soferi! Si a caror singura pasiune in viata parea sa fie impunerea de sechestre si umflarea cat mai mult a „prejudiciilor estimate”. Acum insa, cel putin specialistii se vor ocupa de aceste dosare, pentru ca, intr-adevar, evaziunea fiscala macina economia romaneasca. Dar de aici pana la a bloca o structura ca DIICOT-ul cu anchetarea unora care nu au trecut la vedere gramajul pungilor de pufuleti de pe taraba era, totusi, o cale mult prea lunga, fie si pentru o Romanie nebuna precum cea a zilelor noastre…

author avatar
Catalin Tache
1.818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger