AcasăNewsSoacra lui Traian Basescu, inmormantata in prezenta liderilor PDL

Soacra lui Traian Basescu, inmormantata in prezenta liderilor PDL

foto: adevarul.ro

Soacra lui Traian Basescu a fost inmormantata, duminica dupa-amiaza, in Cimitirul „Eternitatea” din Suceava, in prezenta familiei prezidentiale, la funeralii participand si mai multi lideri ai PDL si membri ai guvernului.

foto: adevarul.ro

Slujba de la Biserica „Sfanta Treime”, unde a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit al Aurorei Andrusca, s-a incheiat la ora 13.00. La slujba au participat lideri ai PDL, reprezentanti ai Guvernului si autoritati locale, precum si localnici. La un moment dat, pe parcursul oficierii slubei, rudele soacrei presedintelui au inceput sa le imparta celor prezenti colaci, creandu-se busculada in curtea bisericii.

Dupa slujba care a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu protopopul Vasile Irimia, cortegiul funerar s-a indreptat spre Cimitirul „Eternitatea” din cartierul sucevean Burdujeni-sat, unde a fost inmormantata mama sotiei presedintelui.

La inhumare au fost prezenti membrii familiei decedatei, intre care seful statului Traian Basescu, sotia sa, Maria, cele doua fiice, Elena si Ioana, fratele presedintelui, Mircea Basescu, dar si circa o mie de localnici. Cei aproximativ o mie de localnici care au participat la inmormantare au fost invitati la un restaurant pentru praznic. La acelasi restaurant, au mers si membrii familie prezidentiale. Dupa slujba de la Biserica „Sfanta Treime”, liderii PDL si reprezentantii Guvernului au plecat spre aeroport, urmand sa se intoarca la Bucuresti.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, primarul din Arad, Gheorghe Falca si primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, au trimis coroane de flori. Presedintele Senatului, Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele PDL, Emil Boc, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Cristian Petrescu, ministrul de Interne, Gabriel Berca, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, ministrul Educatiei, Catalin Baba, presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, prim-vicepresedintele PDL Theodor Baconschi, deputatul Wiliam Branza, Adrian Videanu si Radu Berceanu, impreuna cu sotiile, precum si presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan au ajuns, duminica dimineata, la Suceava cu un avion, pentru a participa la inmormantarea soacrei presedintelui Traian Basescu.

Acestia au fost transportati cu microbuze la Biserica „Sfanta Treime” din cartierul Burdujeni-sat, unde au depus coroane de flori si au asistat la slujba. De asemenea, la Suceava, au ajuns, cu masinile personale, deputatul Ioan Oltean si ministrul Telecomunicatiilor, Razvan Mustea. Totodata, au fost prezenti seful Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, dar si parlamentari PDL de Suceava.

Slujba religioasa oficiata la biserica a inceput in jurul orei 12.00.

Soacra presedintelui Traian Basescu, Aurora Andrusca, in varsta de 83 de ani a decedat, vineri, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti. Ea suferea de boli cronice. Mama Mariei Basescu locuia, impreuna cu sotul ei, Gheorghe Andrusca (93 ani), in cartierul sucevean Burdujeni-sat.

author avatar
Ciprian Purice
1.246 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger