Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Slabe sanse pentru Macron in fata lui Putin

Slabe sanse pentru Macron in fata lui Putin

Autor:

Insotit de sotia sa , presedintele Frantei a fost primit ieri de Vladimir Putin in cadrul celei de-a 22-a editii a Forumului Economic din Sankt-Petersburg. Franta si Japonia sunt invitate de onoare la acest eveniment.

 

macron Slabe sanse pentru Macron in fata lui Putin

Pe fondul slabiciunilor occidentale si a racelii cu SUA, specialistii estimeaza ca Macron nu va reusi sa scoata ceva de la Putin

Presedintele francez si-a inceput ieri  prima sa vizita oficiala in Rusia, unde  spera sa gaseasca ”puncte de acord”’ cu omologul sau rus Vladimir Putin asupra dosarelor sensibile, acordul nuclear iranian si Siria, in pofida divergentelor intre cele doua tari. ”Multumesc delegatiei tale de primire”, a spus Macron, tutuindu-l pe liderul de la Kremlin si explicand ca ei doi nu au intrerupt discutiile dupa vizita lui Putin, in noiembrie 2017, la Versailles. ”Pe plan bilateral, relatiile noastre economice se dezvolta”, a spus Macron, notand ca numeroase contracte vor fi semnate in cadrul vizitei sale. ”In ciuda tuturor dificultatilor, relatiile ruso-franceze continua sa se dezvolte”, a declarat Vladimir Putin.Cei doi lideri s-au intalnit, spre seara, la grandiosul Palat Constantin, situat la circa 20 de kilometri de Sankt-Petersburg. Castelul, cu vedere la mare, a gazduit summitul G20 in 2013.In meniul acestui tete-a-tete, vechile puncte de neintelegeri, cum ar fi Siria si Ucraina, dar si acordul nuclear iranian.  Dupa retragerea Statelor Unite din acest acord, Franta si Rusia, semnatari ai  textului, si-au afirmat hotararea de a-l salva. Intrebarea este sub ce forma.aceea a formei. Daca Rusia sustine respectarea documentului in conditiile in care a fost semnat in 2015, Franta este in favoarea actualizarii acestuia. Palatul Elysee a anuntat ca presedintele francez doreste in cadrul vizitei ”sa aiba un dialog substantial (…) pentru a ajunge la puncte de acord comune” in privinta Iranului, Siriei si Ucrainei. ”O facem cu ochii larg deschisi, constientizand dificultatea pe care o reprezinta aceasta”, a subliniat presedintia franceza.


1 Comentariu la Slabe sanse pentru Macron in fata lui Putin

  1. Spanul

    I-a dus un stejar?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!