AcasăNewsSiveco – ”vedeta” alegerilor din 2009

Siveco – ”vedeta” alegerilor din 2009

Fostul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, baga la apa firma Siveco in ancheta legata de corectitudinea alegerilor din 2009.

Desi le-a spus ”pas” parlamentarilor prin faptul ca nu a dorit sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta, Ana Maria Patru (vicepresedinte al AEP la data prezidentialelor din 2009) le-a trimis alesilor o scrisoare in care arata cu degetul spre firma condusa de Irina Socol. Societate de la care AEP si-a achizitionat softurile si pe care Patru o considera a fi o firma ”acoperita” a SRI. ”Consider ca este suspect faptul ca SIVECO a castigat aproape toate licitatiile privind softurile de numarare si transmitere a datelor catre AEP.

Ana Maria Patru o baga pe Irina Socol cu Siveco cu tot in ecuatia prezidentialelor din 2009

Inclusiv la alegerile din 2009, care fac obiectul Comisiei din care faceti parte. Aceasta zona poate reprezenta o vulnerabilitate pentru sistemul democratic romanesc”. In context, fosta sefa a AEP considera ca ar fi utila ”lamurirea modului in care firma SIVECO, singura sau in consortii, castiga aceste licitatii pentru softurile de numarare a voturilor si transmitere a datelor, chiar daca ele sunt deschise prin sistem SEAP”, ba chiar spune ca ”exista suspiciune rezonabila” ca Irina Socol ”ar fi facut parte sau ar fi fost apropiata de fosta conducere a SRI”.

Irina Socol

Geoana isi continua spovedania

Mircea Geoana a dat de inteles, ieri, ca Gabriel Oprea ar fi fost o persoana agreata de Basescu in 2009. Concret, Geoana a povestit cum Basescu l-a sunat pentru a-l avertiza ca nu accepta numirea lui Catalin Voicu in fruntea MAI chiar inainte ca PSD sa decida daca il propune pe Oprea sau pe Voicu la Interne (povestea se derula dupa alegerile din 2008, la inceputul guvernarii PDL-PSD). ”Am primit un telefon din partea presedintelui Basescu pentru a nu-l pune pe domnul Voicu ministru de Interne. Asta pot sa va spun”, a afirmat Geoana in fata Comisiei.

author avatar
Simona Badulescu
151 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger