AcasăNewsSituatie alarmanta: Suspiciune de transfuzie cu sange contaminat cu virus hepatic, la...

Situatie alarmanta: Suspiciune de transfuzie cu sange contaminat cu virus hepatic, la Slatina. Centrul de transfuzii, inchis

Oficialii Ministerului Sanatatii au deschis o ancheta intr-un caz de-a dreptul inspaimantator. Reprezentantii Spitalului Judetean Slatina au anuntat ca ar fi primit sange, de la Centrul de transfuzii, care ar fi infestat cu virusul hepatitei B. Un pacient ar fi fost supus deja unei transfuzii, existand risc de imbolnavire.

A ajuns la spital pentru o suferinta, si acum se teme ca pleaca acasa cu probleme de sanatate si mai mari. Analizele la care a fost supus pacientul internat si care, avand nevoie de sange, a primit din lotul furnizat de centru spitalului slatinean, vor arata daca acesta a fost sau nu contaminat cu virusul hepatic.

Suspiciunea, sesizata de catre mai-marii unitatii medicale din judetul Olt, a ajuns si in atentia ministrului interimar al Sanatatii, care a cerut o ancheta. Pana la clarificarea situatiei, centrul de transfuzii din Slatina a fost inchis, spitalul din oras urmand sa primeasca sange de la o unitate specializata dintr-un judet vecin. „Exista o posibilitate, o suspiciune de infectare cu virusul hepatitei B. Analizam lucrurile, facem o ancheta si vrem sa aflam trei lucruri: daca a fost o transfuzie cu sange infectat, daca e de cauza imputabila unei persoane si daca a fost din pricina limitarilor tehnologice pe care le avem”, a precizat directorul Centrul National de Transfuzii, Andi Rosin, la RealitateaTV.

398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger