AcasăNewsSituatia din zona Eroilor, urmare a surparii carosabilului, analizata intr-un Comitet de...

Situatia din zona Eroilor, urmare a surparii carosabilului, analizata intr-un Comitet de urgenta

(foto: romaniatv.net)

La aproape doua saptamani de la aparitia problemei care a facut ca 14 persoane sa fie nevoite sa isi paraseasca locuintele, iar circulatia rutiera in zona sa fie inchisa, situatia drumului surpat din apropierea statiei de metrou Eroilor din Capitala si a lucrarilor care se fac in zona a fost analizata, miercuri dimineata, intr-o sedinta, la sediul ISU Bucuresti.

(foto: romaniatv.net)

UPDATE: Comitetul de urgenta a durat in jur de doua ore. Se cere, insa, ca situatia sa se remedieze problemele pana cel tarziu la mijlocul lunii ianuarie, in conditiile in care, din cate a anuntat edilul intermar, data vehiculata in cadrul sedintei, de catre reprezentantii firmei care se ocupa de lucrarile din zona Eroilor, a fost cea de 22 martie, data la care „va fi pusa in siguranta zona, oamenii se vor intoarce acasa, utilitatile vor fi remediate”. „Nu sunt de acord cu data de 22 martie (…) masurile le vom lua si vor fi sanctionati”, a lamurit edilul interimar, la finele sedintei, Sava adaugand ca li s-a impus contructorilor ca imobilele sa fie consolidate, astfel incat locuitorii respectivelor case sa se poata muta inapoi, in siguranta.

Mai precis, intrevederea a fost convocata de prefectul Capitalei, iar la Comitetul de urgenta au participat, printre altii, atat primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, cat si reprezentanti ai consturctorului, dar si ai metorului, precum si ai altor autoritati locale.

De altfel, liberalul Sava a anuntat ca nu sunt excluse sanctiuni in acest caz, dar si ca este posibil ca reprezentantii firmei constructoare sa nu lucreze in urmatoarele zile. „Vrem sa aflam termene (…) sunt Sarbatori si pentru ei (pentru locuitorii evacuati-n.r), constructorul ne-a transmis ca de Sarbatori s-ar putea ca el sa nu lucreze (…) vor fi sanctiuni pentru cei care nu isi fac datoria”, a precizat edilul interimar al Capitalei, iniante de inceperea sedintei. Ulterior, Sava a lamurit ca prioritara este „punerea in siguranta a zonei” si nu neaparat aplicarea de sanctiuni.

Va reamintim ca inca aproapte doua saptamani se vor mentine restrictiile de circulatie impuse ca urmare a tasarii carosabilului, problema aparuta in urma unor sapaturi facute pentru noua magistrala de metrou. Restrictiile de circulatie au fost instituite, inca de sambata, 12 decembrie, ca urmare a incidentului aparut la intersectia Bulevardul Eroilor cu Bulevardul Eroii Sanitari, urmare a surparii pamantului in timpul lucrarilor de extindere a liniei de metrou Eroilor – Drumul Taberei.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger