Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sistemul, lasat fara calul troian din PSD

Sistemul, lasat fara calul troian din PSD

Autor:

 

 

Dupa alegerile parlamentare din 2016, desi PSD a castigat detasat puterea politica in Romania, au aparut tot felul de sincope in guvernare si crize in partid. Aceste spasme au fost generate de cozile de topor ale ”sistemului” care inca aplica principiul: ”Nu conteaza cine castiga alegerile, noi guvernam”.

 tutuianu Sistemul, lasat fara calul troian din PSD

Triada Ponta, Grindeanu si Tutuianu

In aceasta categorie se inscriu Victor Ponta, Sorin Grindeanu si, mai nou, fostul ministru al Apararii si seful Comisiei SRI, Adrian Tutuianu. Fiecare dintre cele trei personaje au fost banuite ca au legaturi suspect de apropiate cu serviciile secrete. Cazul Victor Ponta este emblematic. Legaturile clare dintre fostul premier si gruparea Maior – Coldea – Ghita din SRI sau intalnirile din vie cu Laura Kovesi au aratat ca Sistemul capturase PSD in perioada Ponta. Si dupa plecarea sa de la Palatul Victoria si demisia din fruntea PSD, Victor Ponta a continuat jocul dublu, urmand episoadele PRU sau Grindeanu.

10 11 dragnea grindeanu rzv 465x390 Sistemul, lasat fara calul troian din PSDNumele lui Sorin Grindeanu este strans legat de cel al lui Ilie Sarbu, fost ofiter al Directiei de Informatii Externe in timpul dictaturii comuniste si socrul lui Victor Ponta. Filiera Sarbu – Ponta – Grindeanu a fost recreata si pusa la treaba pentru a destabiliza, din nou, PSD dupa esecul lui Victor Ponta.

Victor Ponta 3 720x480 Sistemul, lasat fara calul troian din PSDAcum asistam la acelasi scenariu. Ministrul Apararii, fostul presedinte al Comisiei SRI din Parlament emite un comunicat de presa in care spune ca nu mai exista fonduri pentru a plati armata. Acest comunicat vine intr-un context extern complicat, in care Romania a semnat mai multe contracte pentru inzestrarea armatei, asta dupa ce guvernul PSD a alocat 2% din PIB pentru Aparare. Prin acest joc, Tutuianu a incercat destabilizarea Guvernului si decredibilizarea internationala a Romaniei. Desi nu face parte din reteaua Ponta – Ghita – Grindeanu, fostul ministru al Apararii a avut si el un protector apropiat din zona serviciilor, nimeni altul decat Viorel Hrebenciuc, marele papusar din perioada Nastase. Indiferent de partidul aflat la guvernare, se trage o concluzieesentiala: influenta serviciilor nu trebuie exercitata asupra clasei politice, a celor care au fost votati sa conduca tara. Oamenii aleg politicieni pentru a guverna, care pot fi usor sanctionati la viitoarele alegeri (principala arma a romanilor), nu ofiteri desemnati cu misiuni obscure.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-06-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!