AcasăNews”Sistemul” i-a dat stingerea lui Basescu

”Sistemul” i-a dat stingerea lui Basescu

Fostul presedinte a aflat pe pielea lui ca recunostinta este floare rara dupa ce ”sistemul” intarit si protejat de el dincolo de limita de siguranta a unui stat de drept i-a dat lovitura de gratie: a condamnat-o la inchisoare pe Elena Udrea si ii tine fratele dupa gratii ca asa vrea muschiul lui de sistem.

Indiferent ce a crezut pana acum, Basescu a aflat ieri ca povestea cu PMP-ul si intrarea in Parlament este apa de ploaie si ca de fapt el nu mai reprezinta nimic.”Stingerea” i-au dat-o exact oamenii in care si-a pus cea mai mare baza pe vremea cand era presedinte si pe care i-a cocolosit cel mai tare: procurorii si magistratii. Altfel spus, justitie a vrut si justitie a primit: cel mai apropiat si mai drag colaborator a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare iar singurul sau frate este evaluat la misto o data la cateva luni dar nu este eliberat conditionat, desi legal se poate. Si asta pe motiv ca ”nu s-a reeducat suficient”, ceea ce nu este decat o insulta in plus la adresa fostului presedinte. Neputincios, lui Traian Basescu i-a ramas doar posibilitatea de a acuza ”abuzurile” comise de sistemul mosit si ”alaptat” de el pana s-a facut (prea) mare.

Elena Udrea, pe cont propriu

Sentinta primita in dosarul Gala Bute a convins-o pe Elena Udrea ca este de acum pe cont propriu. Barbata din fire, Udrea a anuntat ca se ia la tranta cu un ”sistem” despre care stie multe. Iar ca dovada ca nu ameninta in van, a anuntat ca va arata ea cine sunt judecatoarele care au condamnat-o si a dat cateva detalii din culisele condamnarii lui Dan Voiculescu. Caz considerat a fi una dintre victoriile de top ale Justitiei mioritice dar despre care Udrea spune acum ca a fost condamnat si orchestrat de fostul number one din SRI, Florian Coldea. Cat s-a racorit Udrea bagandu-l din nou la apa pe Coldea nu se stie, dar se poate banui ca pretul ”dusului” ar putea sa cada in contul lui Traian Basescu (si el se lauda ca stie multe. Multe manevre pe care chiar el le-a pastorit). Si asta pentru ca nimeni in afara Elenei Udrea nu stia de existenta vreunui conflict major intre Coldea si Voiculescu, in schimb toata lumea era la curent cu faptul ca patronul Antenelor era dusmanul neimpacat si declarat al fostului presedinte. De aceea, orice curiozitate referitoare la ce sau cine l-a manat pe Coldea in lupta contra lui Voiculescu si cine raspunde pentru condamnarea la comanda a unui om la 10 ani de inchisoare vor duce inevitabil si la Traian Basescu. Asta desi Elena Udrea a refuzat cu obstinatie pana acum sa il dea in gat pe fostul presedinte, dar la fel de adevarat este si ca nici nu a mai fost condamnata vreodata.

Magistratii ii dau cu flit fostului presedinte

Condamnat la patru ani de inchisoare, Mircea Basescu putea fi eliberat conditionat inca de toamna trecuta. Are peste 60 de ani si a efectuat si arest preventiv. Procurorii DNA se opun insa de fiecare data invocand acelasi motiv: fratele fostului presedinte nu a realizat gravitatea faptelor sale si nu s-a reeducat suficient. Argumentul este suficient pentru magistratii constanteni, care de fiecare data contrazic instanta din Medgidia – care este de acord cu eliberarea conditionata – si il trimit pe Mircea Basescu sa mai reflecteze cateva luni dupa gratii. Asa s-a intamplat si ieri, cand judecatorii Tribunalului Constanta au respins eliberarea si au stabilit ca Mircea Basescu poate sa revina cu o noua cerere de abia in iulie.

author avatar
Simona Badulescu
1.531 afisari

1 COMENTARIU

  1. TERMINATORII nu se dau morți cu una, cu două…până acum, NICIUNUL n-a crăpat – nici la propriu, nici la figurat, cu atât mai mult înfundând pușcăria!
    APOCALIPSA pentru România continuă!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger