AcasăNewsSistemul electronic de plata a rovinietei nu functioneaza. Ce trebuie sa stie...

Sistemul electronic de plata a rovinietei nu functioneaza. Ce trebuie sa stie soferii!

taxa de pod

E sambata, iar multi aleg sa iasa din orasul toropit de canicula, pentru o escapada de week-end la mare, pentru un bronz de iunie, sau la munte, in cautarea racorii mult-dorite.

taxa de podDoar ca, problema! Conducatorii auto care au vrut sa-si cumpere inca de dimineata clasica rovinieta ce atesta in mod curent faptul ca s-a platit taxa de circulatie pe drumurile publice s-au lovit de un impediment: li s-a spus ca sistemul de emitere a rovinietelor nu este functional. Situatia a ajuns si la urechile oficialilor CNADNR, care au anuntat ca, intr-adevar, exista o defectiune tehnica la sistemul informatic de emitere si gestiune a rovinietei, ceea ce face ca atat cumpararea tipizatelor, cat si plata taxei de trecere la podurile de la Dunare- asa-numitul peaj-, prin intermediul sistemului, sunt oprite.

Exista, insa, si o veste buna pentru soferii care se trezesc in fata unei astfel de situatii. „In care sistemul nu functioneaza, nu vor fi emise procese verbale de constatare a contraventiei pentru cei surprinsi in trafic fara rovinieta/peaj”, se precizeaza in comunicatul CNADNR.

Soferii vor urmari, cu siguranta, cand anume se va remedia aceasta situatie, astfel incat sa nu riste sa fie amendati pentur ca nu au roviniete.

Va reamintim ca o problema similara a aparut si la finele lunii aprilie.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger