Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » “Sistem Alert”. Se pregateste aplicatia care ii va avertiza pe romani “inaintea situatiilor de risc major”

“Sistem Alert”. Se pregateste aplicatia care ii va avertiza pe romani “inaintea situatiilor de risc major”

Autor:

Din directia Guvernului s-a anuntat faptul ca se pregateste un sistem integrat de alertare a populatiei “inaintea situatiilor de risc major”. Este vorba despre un mesaj de urgenta ce ar urma sa fie transmis pe telefonul mobil, in caz de pericol iminent.

 

21463378 1556387754423684 618403832127828435 n furtuna 281x500 Sistem Alert. Se pregateste aplicatia care ii va avertiza pe romani inaintea situatiilor de risc majorPe fondul dezastrului provocat de furtunile abatute deunazi in mai multe zone din tara, in urma carora opt oameni au murit si 137 au fost raniti, potrivit cifrelor anuntate de IGSU, prim-ministrul a cerut responsabililor sa puna in aplicare “in cel mai scurt timp” un sistem integrat de alertare a populatiei.

Ca urmare, se va face un grup de lucru – din care vor face parte experti ai ANCOM, IGSU, STS – si se va colabora cu operatorii de telefonie, astfel incat sa se gaseasca solutii. “”Sistem Alert” va functiona prin transmiterea unor mesaje de alerta specifice transmise abonatilor pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, dupa modelul celor deja existente si functionale in alte state europene. Alertele vor fi emise in functie de situatiile de urgenta aparute la nivel regional – fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamitati si situatii de risc”, mentioneaza reprezentantii Palatului Victoria intr-un comunicat.

sursa foto: Facebook/IGSU    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!