AcasăNewsSIPA si protocoalele SRI scot doar virful nasului in lume

SIPA si protocoalele SRI scot doar virful nasului in lume

Scoaterea la lumina a rufelor SIPA si SRI e o operatiune si mai incurcata decat se putea banui

Doua secrete tinute sub lacat indelungata vreme – soarta arhivei SIPA si protocoalele parafate de sereisti cu procurorii – nu tin cont de frigul de afara si incep sa se dezghete.

Scoaterea la lumina a rufelor SIPA si SRI e o operatiune si mai incurcata decat se putea banui

Ziua de marti 20 martie este data la care procurorul general Augustin Lazar a trimis in lume, CMS-ului si Ministerului Justitiei mai exact, protocoalele incheiate de SRI si institutii judiciare (DNA, PG, DIICOT, ICCJ). Si asta in timp ce CSAT decidea la randul lui trimiterea, la Comisia parlamentara avizata, a tuturor documentelor referitoare la arhiva SIPA. De-a dreptul epocale in contextul romanesc la zi, gesturile facute de procurorul general si de CSAT firesc ar fi sa duca la elucidarea a doua dintre marile mistere postdecembriste: ce s-a intamplat cu documentele din arhiva SIPA (sunt complete, daca nu ce lipseste, au fost sau nu folosite la santajarea unor magistrati etc) si ce contin protocoalele care au permis ca romanii sa fie interceptati en gross iar unii dintre ei sa fie anchetati/condamnati pe baza unor probe fabricate sau chiar falsificate – asa cum acuza vocile rele. In realitate insa, lucrurile s-ar putea sa nu stea chiar asa.

Lazar o tine langa cu ”securitatea nationala”

Primul semnal ca ”dezghetul” s-ar putea sa fie doar unul de suprafata l-a dat procurorul general Augustin Lazar, care s-a apucat sa apese ca disperatul pe pedala ”securitatii nationale” concomitent cu livrarea protocoalelor. ”Trebuie sa cantarim intre binele public, securitatea nationala si interesul public de a cunoaste aceste lucruri care sunt dezbatute”, a insistat Lazar, dand astfel de inteles ca protocoalele nu sunt de nasul, ochii si urechile tuturor. Si atunci care ar mai fi ghiseftul opiniei publice? Aia care vrea sa stie daca exista magistrati santajati sau santajabili, daca in procesele celebre s-au dat condamnari la comanda si nu pe probe, daca SRI si-a bagat fara motiv real timpanul in intimitatea oamenilor. Fapte care pun in pericol Justitia, regulile statului de drept, coeziunea sociala – pe scurt sunt o adevarata amenintare la adresa securitatii nationale. Asta ca aviz vigilentului Augustin Lazar si nu numai.

author avatar
Simona Badulescu
263 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai, cum sa nu fie afectata securitatea nationala, daca aflam ca astia au fost colaboratori, inca inainte de ’89?! In legatura cu SIPA, credeti ca a ramas ceva sensibil neexploatat?! Cum credeti ca au aparut aberatiile judiciare din ultimii ani?! Problema e ca nu se vrea rezolvare, prea multi au „fituici” din arhive, nu neaparat ilegaltati sau imoralitati savarsite de impricinati, ci doar chestii interpretabile ticalos de dedulcitii la nemernicii din-astea…Raman la parerea ca numai Parlamentul poate rezolva aceasta situatie, cu o lege prin care sa se arda, la propriu, arhivele vrajbei noastre, adica SIPA, CNSAS, DGIPI, toate aceste colectii de „scrisorele pierdute” si sa se prevada pedepse grele pentru cei ce folosesc, in orice sens, informatii din acest fond arhivistic. Apoi, colaborarea magistratilor cu securitatea trebuie sa inceteze, pentru asta prevazandu-se intedictii si pedepse nu numai in legile justitiei, ci si in legile securitatii…

  2. Părerea mea e ca intenția Cia a fost buna caa lui Behtel numa ca daca nu esti sau nu ai o pregatire mioritic carpatina sfarsesti nuprost ci teribil de prost din cauza intrigii nemiloase din spatiul mirific.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger