Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sindicalistul Liviu Luca, ridicat de DIICOT pentru spalare de bani

Sindicalistul Liviu Luca, ridicat de DIICOT pentru spalare de bani

Autor:

Liderul sindicalistilor Liviu Luca s-a trezit ieri dimineata cu mascatii pe cap, procurorii DIICOT perchezitionand casa acestuia din comuna prahoveana Paulesti. Luca este vizat in dosarul instrumentat de DIICOT pentru spalare de bani.

 

liviu luca Sindicalistul Liviu Luca, ridicat de DIICOT pentru spalare de bani

Liviu Luca a fost dus la audieri

Anchetatorii sustin ca Liviu Luca ar fi initiat un grup infractional organizat prin intermediul caruia a obtinut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuinte situat pe raza comunei prahovene Paulesti.

Prejudiciu de peste 14 milioane de lei

Concret, procurorii ar fi descoperit ca in perioada 2005 — 2009 “tatucul sindicalistilor” si alte opt persoane ar fi obtinut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA. Ulterior, sumele respective, care au fost insusite in mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuinte situat pe raza comunei Paulesti al carui adevarat beneficiar a fost Luca.  Adica, “SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) a virat in mod nelegal catre SC EDILCONST SA, in interesul suspectului L. L. (Liviu Luca—n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentand lucrari de constructii executate la <<Ansamblu sediu social si anexe SC Profesional Corpconsult SA — Paulesti>>, prin aceste activitati frauduloase SC PSV Company SA (…) fiind prejudiciata cu suma de 14.589.389,82 lei”, sustine DIICOT. Dupa perchezitii, Liviu Luca a fost luat de anchetatori si dus la audieri.  Liviu Luca a mai fost acuzat intr-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice, el fiind condamnat in iulie 2014 de Tribunalul Bucuresti la sase ani inchisoare cu executare, insa decizia nu este definitiva.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!