AcasăNewsSindicalistii din Sanatate incep azi protestele, cu o greva japoneza

Sindicalistii din Sanatate incep azi protestele, cu o greva japoneza

Acuzand o tergiversare in luarea unor decizii menite sa le rezolve problemele, sindicalistii din Sanatate, mai precis Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania – CFSMR si Federatia Sindicala „Hipocrat” din Romania, dau startul la protest. Intr-o prima faza, demersul implica o greva japoneza, marcat prin intermediul celebrelor banderole albe, purtate pe brat.

Dupa cum au amenintat inca de zilele trecute, ca urmare a ceea ce s-a anuntat a fi lipsa unor rezultate concrete in urma discutiilor avute, recent, atat cu ministrul Cadariu, cat si cu secretarul de stat Chiriac, in vederea solutionarii revendicarilor salariatilor din Sanatate si a obtinerii unui calendar punctual privind rezolvarile problemelor invocate, sindicalistii din acest domeniu incep, in prima zi a saptamanii in curs, protestele.

Reprezentantii Federatiilor in cauza au anuntat, intr-un comunicat, ca printre revendicarile lor se numara si aplicarea prevederilor legii privind salarizarea unitara si in Sanatate, mai precis reincadrarea personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1250 lei, precum si acordarea sporurilor, printre care cele pentru conditii deosebite de munca, dar si cel doctorat, precum si servicii medicale gratuite pentru persoanlul angajat in Sanatate.

Nu in ultimul rand, sindicalistii care apartin federatiilor amintite atrag atentia ca, in cazul in care revendicarile lor vor continua sa fie trecute cu vederea, vor recurge si la alte forme de protest. „Federatiile semnatare atrag atentia ca in lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea starii conflictuale, in perioada urmatoare mergand pana la intreruperea partiala a activitatii, disfunctionalitatile create cazand exclusiv in responsabilitatea Guvernului Romaniei”, mentioneaza reprezentantii CFSMR si ai Federatiei „Hipocrat”, in respectivul comunicat.

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger