AcasăNewsSimularea Evaluarii Nationale, ziua 2 - matematica

Simularea Evaluarii Nationale, ziua 2 – matematica

Din cifrele anuntate de minister, 154.956 de absolventi ai clasei a VIII-a s-au inscris la Evaluarea Nationala din 2019.

Dupa ce au inceput saptamana testandu-si cunostintele la limba si literatura romana, elevii claselor a VIII-a si cei de clasa a VII-a din Capitala si din tara, care participa la simularea Evaluarii Nationale, dau piept, marti, cu a doua proba a testarii. Adica vor avea de rezolvat subiectele la matematica.

Acum e doar simulare, in vara e examenul propriu -zis

Ca si in ziua precedenta, proba a inceput la ora 9, iar scolarii vor avea la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele trecute pe foile de examen, din momentul in care procedura de distribuire a acestora s-a incheiat.

Rezultatele la aceste simulari – care se vor comunica pe 22 martie – se trec in catalog doar la cererea elevului sau a parintelui. Ministerul Educatiei a tinut sa sublinieze inca de dinaintea inceperii demersului faptul ca „obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie”.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger