AcasăNewsSimularea Evaluarii Nationale 2018 la clasa a VIII-a sta sa inceapa

Simularea Evaluarii Nationale 2018 la clasa a VIII-a sta sa inceapa

Dupa ce s-au bucurat de o mini-vacanta prilejuita de episoadele de iarna autentica de pe final de februarie, de luni elevii revin la clase.

Unii dintre ei, si anume scolarii din clasa a VIII-a, intra direct in febra simularii probelor scrise din cadrul Evaluarii Nationale, din acest an. Aceasta simulare urmeaza sa aiba loc in perioada 5-7 martie 2018, atat in Capitala, cat si in restul tarii, urmand ca luni sa se dea proba la romana, marti, pe 6 martie, cea la matematica, iar miercuri, 7 martie, similarea la limba si literatura materna – proba pe care o vor sustine doar elevii apartinand minoritatilor nationale.

Lucrarile urmeaza sa fie apoi corectate, urmand ca rezultatele sa fie anuntate pe 16 martie. “Sunt asteptati sa participe cei aproape 180.000 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a la inceputul anului scolar 2017-2018”, transmit, vineri, oficialii Ministerului Educatiei.

Se doreste ca simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a sa le arate, practic, elevilor cum stau cu pregatirea pentru acest examen pe care il vor sustine la finele scolii generale. Dar si ca scolarii sa se obisnuiasca din timp cu atmosfera de examen. Dupa cum s-a intamplat si anii trecuti, notele de la simularea Evaluarii Nationale nu se trec in catalog, decat in cazul in care elevii cer acest lucru.

author avatar
Cristina Stefan
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger