AcasăNewsSIMULARE EXAMENE NATIONALE. S-a dat proba la romana

SIMULARE EXAMENE NATIONALE. S-a dat proba la romana

Au inceput simularile Examenelor Nationale – si anume a Evaluarii Nationale, in cazul elevilor clasei a VIII-a, dar si a probelor scrise din cadrul Bacalaureatului.

Cu intentia declarata ca elevii sa vada cum anume stau cu pregatirea pentru examenele care ii astepata, dar si ca profesorii sa evalueze cat de bine se descurca, pana la momentul de fata, scolarii in aspeptarea a testarilor importante, copiii au intrat in salile de clasa, inca de luni dimineata. O estimare a oficialilor din Ministerul Educatiei indica faptul ca, atat in Capitala, cat si in restul tarii ar fi trebuit sa de aceste testari scrise peste 450.000 de elevi aflati la nivelul ultimei clase de generala si a ultimelor doua de liceu.

Atat elevii de clasa a VIII-a, cat si cei de a XI-a si a XII-a, au avut de rezolvat, in aceasta prima zi a saptamanii, subiectele la limba si literatura. Dupa ce si-au trecut cunostintele pe foile de examen, atat scolarii, cat si liceenii au de asteptat rezultatele, note despre care se stie inca de anii trecuti ca nu vor fi trecute in calatog, decat in situatiile in care copiii cer acest lucru.

Calendarul examenelor de simulare

La nivel de calendar al SIMULARII EXAMENELOR NATIONALE, reprezentantii Ministerului Educatiei au anuntat ca marti, 14 martie, urmeaza sa se desfasoare proba scrisa la limba si literatura materna – in cazul elevilor apartinand minoritatilor, pentru ca pe 16 martie sa se desfasoare proba scrisa la matematica in cazul scolarilor de a VIII-a si, respectiv, proba E)c) – proba obligatorie a profilului – in cazul liceenilor care se pregatesc de Bacalaureat. Nu in ultimul rand, s-a anuntat ca vineri, pe 17 martie, elevii sunt asteptati din nou in clase, la simularea Examenelor Nationale, de aceasta data doar cei de clasa a XII-a de liceu, pentru a da proba E)d) – proba la alegere a profilului și specializării.

Va amintim ca, in 2016, cifrele oficiale au aratat astfel: rata de prezenta la simularea Evaluării Naționale a fost mare, de  90,71%, insa nu la fel au fost si notele – fiind obtinute cu putin peste 30 de procente in cazul mediilor de peste 5. Cat despre simularea BAC-ului scris, anul trecut rata de promovare a fost de de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

sursa foto: specialarad.ro

author avatar
Cristina Stefan
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger