Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Simulare Evaluare Nationala 2018, clasa a VIII-a/Subiecte si baremul de notare la romana

Simulare Evaluare Nationala 2018, clasa a VIII-a/Subiecte si baremul de notare la romana

Autor:

Au reinceput scolile dupa minivacanta nepravazuta, adusa de valul de vreme rea. Iar pentru elevii clasei a VIII-a din Capitala si din restul tarii, acasta prima zi de cursuri a adus, in fapt, o prima testare din cadrul simularii Evaluarii Nationale.

 

evaluare nationala 2 14 incepe 23 iunie proba romana 350x234 Simulare Evaluare Nationala 2018, clasa a VIII a/Subiecte si baremul de notare la romanaAsadar, scolarii de clasa a VIII-a au dat piept cu subiectele de la proba scrisa de limba si literatura romana. Au avut de rezolvat cerinte ce tin de textul “Stejarul si trestia”, mai precis de fabula semnata Gheorghe Sion. SUBIECTELE LE GASITI AICI.

Dupa ce au rezolvat, cat au putut ei de bine, subiectele trecute pe foile de examen, in cele doua ore pe care le-au avut la dispozitie, copiii au aflat, de la reprezentantii Ministerului educatiei, care este baremul oficial de evaluare si notare. ACESTA ESTE DISPONIBIL AICI.

Va amintim ca, in unele zone din tara, simularile s-au desfasurat pe fondul unui boicot al acestei testari, la care au recurs cadre didactice nemultumite. “Boicotul nu este o solutie! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o crestere salariala de 20%, incepand cu 1 martie 2018, sa nu ii afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Acestia se afla in fata primei lor simulari de examen, iar impactul emotional asupra lor este unul puternic”, au transmis reprezentantii Ministerului Educatiei inca din ajunul inceperii acestor simulari.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!