AcasăNewsSimina Tanasescu a demisionat din postura de consilier prezidential

Simina Tanasescu a demisionat din postura de consilier prezidential

La cateva zile de cand judecatorul CCR Petre Lazaroiu facea dezvaluri despre discutia avuta cu consilierul prezidential, intrevedere la care insusi seful statului a facut referire deunazi, s-a aflat ca Simina Tanasescu paraseste echipa de la Cotroceni.

Un anunt in acest sens a fost facut miercuri la amiaza, prin intermediul unui comunicat postat pe pagina electronica a Presedintiei, din care opinia publica afla urmatoarele aspecte:

„In ultimele zile, in spatiul public au aparut speculatii cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecator al Curtii Constitutionale, ca urmare a unei discutii purtate de doamna Elena-Simina Tanasescu cu domnul Petre Lazaroiu. Administratia Prezidentiala reitereaza ca nu au existat niciun fel de presiuni si sunt complet neadevarate acuzatiile aduse in acest sens. Avand insa in vedere ca este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice sa planeze orice suspiciune ca ar fi fost posibila o incercare de imixtiune in activitatea Curtii Constitutionale, pentru a nu prejudicia institutia Presedintelui Romaniei, doamna Elena-Simina Tanasescu a inaintat astazi, 20 iunie a.c., Presedintelui Klaus Iohannis demisia din functia de consilier prezidential”.

In cursul zilei precedente, Klaus Iohannis spunea ca stie ca a existat o discutie cu judecatorul CCR, dar a exclus total orice fel de presiune, cum s-a invocat. „A fost o discutie, dar am ramas foarte surprins cum unii au interpretat aceasta discutie drept o presiune, cica, din partea Cotroceniului. Nu exista nicio presiune, deci eu nu fac nicio presiune asupra unui judecator. Ar fi fundamental eronat. Si stiu ce a discutat doamna Tanasescu. Nici vorba de o presiune (…) doamna Tanasescu mi-a spus ca exista o sesizare din partea unui ONG si daca ii dau voie sa-i spuna si domnului Lazaroiu ca exista aceasta solicitare. Este una publica, inregistrata la noi. Si mi s-a parut ca este corect, daca persoana respectiva este vizata de o solicitare, macar sa stie, fara ca aceasta chestiune sa fie interpretata drept presiune sau drept o initiativa nepotrivita”, a afirmat presedintele.

254 afisari

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine! Facea ilegal de multa politica…..ar fi trebuit sa fie factor de echilibru la Cotroceni, alături de cel dintâi nazist al estului..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger