AcasăNewsSima, „groparul” bursei din Romania

Sima, „groparul” bursei din Romania

Scandalul legat de fuga brokerului Cristian Sima din tara  are, pe langa dimensiunile date de renumele clientilor pe care i-a tepuit, si un efect grav:  neincredere in bursa din Romania.

Cristian Sima a semanat neincredere pe piata de capital

Tinut la curent cu tot ceea ce i se pune in carca, fostul sef al bursei Sibex din Sibiu are timp de scrisori si da interviuri din Islanda, unde s-a retras strategic, de frica, sustine el.

In vreme ce ilustrii, dar credulii sai clienti, printre care fostii ministri Daniel Daianu si Catalin Predoiu, fluiera a paguba, Sima, un „sacal bine instruit”, asa cum ii placea sa-si spuna, isi scrie memoriile. N-ar strica sa adauge la acestea si lovitura data ideii de bursa in Romania, deoarece acum, pe oricine ai intreba daca vrea sa investeasca la bursa, ar refuza instantaneu.

La cateva zile de la declansarea scandalului, activitatea bursiera a suferit o alta lovitura. Politia a declansat  un control la firma de brokeraj KNS Trust, care si-ar fi inselat clientii contactati pentru intermedierea de tranzactii pe piata de capital, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 400.000 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger