AcasăNewsSilvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, condamnat la patru ani de inchisoare...

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, condamnat la patru ani de inchisoare

Fostul sef al Executivului italian, Silvio Berlusconi, a fost condamnat vineri la patru ani de inchisoare, pentru evaziune fiscala.

Sentinta in procesul lui Berlusconi – de condamnare la patru ani de inchisoare – anuntata in urma cu scurt timp, nu este definitiva, potrivit BBC. Se asteapta ca avocatii lui Berlusconi sa faca apel la decizia tribunalui din Milano.

Fostul premier italian este acuzat de evaziune fiscala, intr-un dosar ce vizeaza achizitia de catre grupul Mediaset, detinut de Berlusconi, a unor drepturi de difuzare pentru o serie de productii TV, prin intermediul unor companii fictive. Emisiunile si filmele respective erau apoi revandute catre Mediaset. Profitul obtinut astfel de Berlusconi si colaboratorii sai, nedeclarat la fisc, ar fi fost de circa 250 de milioane de euro.

Pe langa Silvio Berlusconi, alte 10 persoane sunt acuzate de evaziune fiscala. Procesul in cauza se judeca din 2006, insa a fost amanat in cateva randuri, pentru ca Berlusconi a invocat imunitatea de care beneficia, in calitate de premier.

250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger