AcasăNewsSigmar Gabriel: "Mai bine faceti voi masini mai bune"

Sigmar Gabriel: „Mai bine faceti voi masini mai bune”

“Cate masini Chevrolet vedeti in Germania? Putine, poate chiar nici una”,  spunea presedintele SUA, acuzand de rea credinta europenii care nu vor sa cumpere masini americane, spre deosebire de americanii ce achizitioneaza marci cunoscute produse in Germania, lucru care a dus la un “dezechilibru financiar”.

Deloc impresionat de retorica lui Donald Trump, vice-cancelarul si ministru al Economiei german, Sigmar Gabriel, i-a raspuns: “Statele Unite ar trebui sa construiasca masini mai bune!” Reactia oficialului german vine dupa amenintarile lui Trump de a taxa producatorul BMW, cu 35%, pentru modelele exportate in SUA, din uzina pe care compania o va deschide in Mexic. La randul sau, directorul BMW, Peter Schwarzenbauer, a anuntat ca firma bavareza va deschide, peste un an, fabrica, in San Luis Potosi, unde se va produce gama BMW-Seria 3, care va fi exportata in toata lumea, indiferent de afirmatiile presedintelui Trump. La randul sau, Daimler Benz, intentioneaza ca, din 2018, sa produca automobile Mercedes la o uzina apartinand Renault-Nissan, din Aguascalientes, Mexic.

Dupa declaratiile lui Trump, la inceputul saptamanii, actiunile grupurilor BMW Daimle Benz si Volkswagen au scazut la Bursa din Frankfurt. Producatorii germani au facut investitii masive in Mexic, cu scopul de a profita de costurile mai mici, dar si de a exporta pe piata SUA, care este cea de-a doua ca marime la nivel mondial.

author avatar
Tudor Borcea
235 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce bagabont e Trump..! Pai el a avut vreodata Chevrolet?? Sint cele mai proaste masini americane!.Deci daca europenii/germanii nu le cumpara sunt de rea credintza..!!?? wow..! cata perversitate..! De ce americanii nu cumpara Trabant,Wartburg,Skoda model pina-n ’89,Lada si Moscvich ,Volga la fel pina-n ’89 model?? Sunt de rea credintza..?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger