AcasăNewsSiamezele din Constanta au inima si ficatul comune. Ce spun medicii bucuresteni...

Siamezele din Constanta au inima si ficatul comune. Ce spun medicii bucuresteni despre starea lor

La o zi de cand au venit pe lume, micutele se afla deja pe mana specialistilor din Capitala, fiind aduse de la Constanta si internate la Spitalul de urgenta pentru copii „Marie Curie”.

Din pacate, insa, vestile despre cele doua surori nu sunt tocmai bune. Din cate a anuntat directorul unitatii medicale amintite, siamezele impart acelasi cord, dar si acelasi ficat. Fiind vorba despre doua organe vitale, specialistii sunt rezervati in privinta sanselor lor de supravietuire. „Au venit intr-o stare grava, intubati. (…) Sansele lor le apreciem ca fiind minime in acest moment”, a precizat medicul Radu Spataru, directorul spitalului. „Nu este un simplu cord comun, sunt doua inimi unite, cuvascularizatiiseparat si asta ne intuneca foarte mult prognosticul”, a mentionat doctorul Catalin Cirstoveanu, care se ocupa de fetite.

Momentan, starea bebeluselor este grava, dar stabila, iar medicii fac tot ce pot pentru a le mentine in viata. Si, din cate a anuntat specialistul aflat in fruntea spitalului catre care au fost transferate, de la Constanta, cele doua surori, nu se poate pune problema ca medicii sa ia in calcul varianta unei operatii programate de separare.

Va reamintim ca siamezele au venit pe lume in cursul zilei trecute, ca mama lor mai are cinci copii si ca, din pacate, s-a aflat ca pe durata sarcinii, femeia nu a fost la medic, in vederea monitorizarii bebelusilor.

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger