Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Si Uber vrea sa ne fluidizeze

Si Uber vrea sa ne fluidizeze

Autor:

Uber e istet. S-a prins repede ca Firea nu poate fluidiza niciun trafic, dar ca nu poate renunta la acest discurs cu care a ajuns la Primaria Capitalei.  Asa ca Uber vrea si se faca util si propune sa colaboreze cu autoritatile ca sa ajute la usurarea traficului bucurestean. Si asa le mai inchide si gura taximetristilor deja indignati de acest “carsharing”.

 

UBER Si Uber vrea sa ne fluidizeze

„Uber poate sa contribuie la fluidizarea traficului oferind date despre cele mai aglomerate strazi si intersectii, despre orele cu traficul cel mai intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, asa cum am facut in orase ca Washington, Boston sau Bogota. Acesta este marele avantaj al tehnologiei. Toate cursele realizate prin intermediul platformei formeaza o baza de date privind traficul din Bucuresti, iar aceasta poate fi un instrument extrem de util pentru administratia publica locala in planificarea politicilor publice din zona mobilitatii urbane. Avem datele, avem instrumentele – adresam Primariei o invitatie de lucra impreuna”, a declarat Mark Boris Andrijanič, responsabil de politici publice la UBER pentru Europa Centrala si de Est. Tehnic, treaba se poate rezolva prin UberMOVEMENT, o platforma deja functionala prin care compania ofera autoritatilor locale si city plannerilor acces la date privind fluxurile de trafic din diverse orase. Intrebarea care se pune este: cine, cum si ce va face primaria cu ele, caci nu exista vreun plan cat de cat coherent in acest sens. Exista numai un sir lung de vorbe atarnate de buzele Gabrielei Firea.

Manevra “Fa-te util!”

Propunerea cea isteata venita de la Uber, citita in contextul mondial al acestui business, nu inseamna decat speranta de a deveni cat de cat util Primariei Generale, in asa fel incat aceasta sa inchida ochii asupra existentei “taximetrelor” Uber pe strazile Bucurestilor. Sa nu uitam, Uber, in Londra, s-ar putea sa nu prea mai poata sa isi execute afacerea, iar din Quebec a fost nevoit sa se retraga, lasandu-i pe canadienii de limba franceza in pace. In Italia, Uber a fost chiar suspendat cateva luni bune. La noi, mii de taximetristi ar face orice sa scape de Uber, considerand activitatea colaboratorilor acestei firme ca fiind ilegala din mai multe puncte de vedere. Deci aparenta unei colaborari Uber-Primaria Capitalei ar cam pune pumnul in gura soferilor razvratiti.

Ce inseamna Uber

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii. Din februarie 2015, Uber exista si in Romania, in Bucuresti si, din 2016 si la Cluj, Brasov si Timisoara. Grosso modo, In Romania, peste 300.000 de persoane folosesc serviciile Uber. „ Vrem sa reducem traficul din Bucuresti. Acest serviciu poate ajuta orasul.  Avem in Bucuresti undeva la un milion de masini, care sunt folosite de 1-2 persoane. Prin serviciul Uber Pool punem mai multi oameni pe mai putine masini. Sunt 30 de orase la nivel global ce au Uber Pool si unde traficul a fost redus”, a explicat, intr-o iesire televizata, managerul Uber Romania.


1 Comentariu la Si Uber vrea sa ne fluidizeze

 1. Proprietarul Intregului

  informatie despre: danacu viorel este un profesor trasnit, care vorbeste numai el in francmusonerie, ca sa-si plaseze
  cunoasterea si apoi vine dupa ia si isi taie adeptii pana ii nenoroceste. este un bolnav nenorocit care i-a zeci de
  pastile pe zi.

  informatie despre: gigi becali este un puscarias nenorcit, bolnav de boala de oase, care cerseste la toti tratament, ca
  nebunu, cu bani dubiosi de la terenuri luate cu 1 cent si vandute repede cu 1 mie de euro, adica profit de 100 de mii
  la suta.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!