AcasăNewsSi Tudorelul de la Justitie ne loveste la buzunare

Si Tudorelul de la Justitie ne loveste la buzunare

Domnule ministru, o întrebare simplă: cine este vinovat de condiţiile inadecvate din penitenciare? Nu cumva fix voi, ăştia care ne conduceţi? De ce să plătească românul de rând?

In loc sa opreasca Justitia romaneasca din datul ei in gropi, Tudorel Toader are grija detinutilor si-n culcare si-n sculare.

Domnule ministru o întrebare<br >simplă cine este vinovat de condiţiile<br >inadecvate din penitenciare Nu cumva<br >fix voi ăştia care ne conduceţi De ce<br >să plătească românul de rând

Toamna trecuta, Dorelul de la Ministerul Justitiei a umplut strazile cu suti, talhari si violatori – eliberati inainte de vreme pe motiv de conditii de detentie necorespunzatoare. Mare parte din infractorii gratiati de Toader pe repede-inainte s-au reapucat sa-i buzunareasca, talhareasca sau violeze  pe romani, in functie de specializarea proprie. Desi a fost injurat bine, Tudorel s-a tinut bat. Ba chiar a recidivat si el clocind un nou proiect referitor la despagubirea cu bani a detinutilor ”cazati” la stat din 2012 si care nu au putut beneficia de recursul compensatoriu deoarece au fost eliberati inainte de octombrie 2017.  La prima vedere, despagubirea nu e mare – 5 sau 8 euro pezi pentru cele sase care se scad in prezent din fiecare luna de detentie petrecuta in conditii necorespunzatoare.

Cum insa infractorii sunt multi si pedepsele mari, totalul (calculat de sindicalistii din penitenciare) ajunge la  370 de milioane de euro in varianta minima (5 euro/zi) sau la 550 de milioane de euro in varianta cu 8 euro/zi. Fiind vorba despre Romania, toata lumea stie ca in multe spitale, azile de batrani, orfelinate (sau chiar case de romani!) se traieste mai prost ca in penitenciare. Cu toate astea, zeci de milioane de euro de la buget vor lua drumul buzunarelor unor infractori – gest de absurditate maxima pentru care trebuie sa-i multumim Dorelului de la Justitiei.

‘Jde mii de euro vor primi si detinutii avuti plus talharii si violatorii

Ridicol este si ca multi dintre viitorii despagubiti dispun de adevarate averi si totusi urmeaza sa beneficieze si ei de pomana pe care si-o face Toader cu banii statului. Conform sindicalistilor din penitenciare, pe lista pomanagiilor avuti figureaza Gheorghe Stefan Pinalti  (despagubire posibila intre 6.390 si 10.224 de euro), Mihai Stoica – Meme (3.565 – 5.704 euro), Mircea Basescu (4.300 – 6.880 euro), Nicolae Dumitru – Niro (2.800 – 4.544 euro), Gregorian Bivolaru (3.820 – 6.122 euro). Iar pentru ca aberatia sa fie completa, trebuie spus ca pedofilii si recidivistii in materie de viol si talharie vor primii si ei mii de euro. Doua cazuri concrete: Petru Hera Cristea (viol si talharie cu repetitie) de la 5.350 la 8.560  de euro si pedofilul Lucian Darie de la 6.090 la 9.744 de euro.

author avatar
Simona Badulescu
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger