Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Si sclavii erau emigranti, si ei aveau visul american

Si sclavii erau emigranti, si ei aveau visul american

Autor:

“Aceasta este America: un pamant al visurilor si al oportunitatilor”, a declarat Ben Carson, ministrul Locuintelor, chiar in ziua adoptarii de catre administratia Trump a unui nou decret privind imigratia.

 

ministru 1 1 Si sclavii erau emigranti, si ei aveau visul american

Un ministru al lui Trump provoaca scandal

Carson, afro-american, a continuat: ”Au fost alti emigranti care au venit aici in calele vapoarelor de sclavi, care au muncit mai mult si mai greu pentru mai putin. Dar si ei aveau visul ca, intr-o buna zi, fii lor, fiicele lor, nepoti lor, nepoatele lor ar putea gasi fericirea pe acest pamant american”. Puternica organizati pentru apararea persoanelor de culoare, NAACP, a reactionat pe Twitter: ”Emigranti?”. Remarcile lui Ben Carson au fost judecate drept ”tragice, socante si inacceptabile” de catre Anne Frank Center SUA (care intretine memoria tinerei evreice care si-a gasit moartea intr-un lagar nazist). ”Nu, domnule Carson, sclavii nu au emigrat in America, ci au fost adusi aici cu forta, violent, impotriva vointei lor si au trait aici privati de libertate”, a comunicat centrul Anne Frank.

Doua decrete, cinci diferente

Noul decret anti-imigratie semnat de Trump va intra in vigoare in 16 martie. In primul rand, Irak a fost retras pe pe lista ”neagra” pentru rolul sau important in lupta contra ISIS. Astfel ca au ramas 6 tari ai caror cetateni au interzis in SUA pentru 90 de zile: Iran, Siria, Sudan, Libia, Somalia si Yemen. In al doilea rand, titularii de vize sau de carte verde pot calatori normal in SUA. In al treilea rand, cetatenii tarilor vizate care beneficiaza de dubla cetatenie vor fi autorizati pe teritoriul american. In al patrulea rand, programul de primire al refugiatilor sirieni ramane blocat pentru 120 de zile, la fel ca celorlalti refugiati din tarile vizate (initial, sirienii erau blocati pe perioada nedeterminata). In al cincilea rand, noul decret nu mentioneaza religia, nemaifiind vorba doar de musulmanii pe care Trump dorea sa-i blocheze la frontierele SUA.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!