AcasăNewsSi Ministerul Mediului cere ancheta in cazul ursului impuscat in Sibiu

Si Ministerul Mediului cere ancheta in cazul ursului impuscat in Sibiu

Nu doar internautii vor verificari in cazul ursului impuscat, deunazi, la Sibiu, ci si oficialii guvernamentali.

Asadar, pe langa aprigile comentarii iscate in randul compatriotilor care se declara iubitori de animale, cazul ursului impuscat la cateva ore de cand ajunsese in oras, unde a umblat inclusiv pe acoperisurile mai multor case din centrul municipiului, genereaza si anchete.

In afara verificarilor despre care s-a anuntat inca de miercuri ca se fac, la nivelul politiei sibiene, in vederea lamuririi conditiilor in care s-a ajuns la impuscarea animalului, in ideea in care sa se afle de ce nu s-a reusit tranchilizarea ursului si transportarea lui inapoi in mediul sau de viata, joi aflam ca si reprezentantii Guvernului vor sa se elucideze unele aspecte ale acestui caz.

Concret, Ministerul Mediului cere o ancheta care sa lamureasca exact cum au intervenit autoritatile locale, dar mai ales cum de a ajuns ursul in ora. Si daca nu cumva ar fi fost tinut captiv fara drept si ulterior lasat liber in mijlocul zonei urbane. In acest sens, oficialii ministerului condus de catre Cristiana Pasca Palmer au transmis, intr-un comunicat, faptul ca au de gand sa se adreseze Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu, de la care asteapta sa faca o ancheta lamuritoare in aceasta privinta. Totodata, oficialii ministerului aleg sa sublinieze faptul ca nimeni din echipa de interventie nu a cerut acordul institutiei pentru a impusca animalul.

Va amintim ca ursul impuscat mortal deunazi la Sibiu, in curtea unei fabrici, a fost zarit umbland pe mai multe acoperisuri ale unor imobile. de altfel, se pare ca mamiferul care traieste, in mod firesc, in padure, ar fi umblat liber prin oras in jur de trei ore, inainte sa sfarseasca doborat de un glont tras, pare-se, cu o pusca de vanatoare. Sfarsitul animalului a provocat o adevarata revolta in randul mediilor onine de comunicare, internautii declarandu-se nemultumiti de faptul ca nu s-a reusit transchilizarea ursului ratacit.

sursa foto: renasterea.ro

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger