Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Si Ghita si Udrea respecta regulile sistemului

Si Ghita si Udrea respecta regulile sistemului

Autor:

Se prind in hora serviciilor atunci cand sunt la putere, profita cat pot iar odata intoarsa roata incep sa verse, dar numai povestile care le contureaza lor un statut de victime. Asta au facut si fac toti favoritii fostelor puteri.

 

elena udrea 392x500 Si Ghita si Udrea respecta regulile sistemului

Doi fosti favoriti ai ”regilor” Basescu si Ponta care incearca sa se victimizeze prin dezvaluiri selective

Elena Udrea si Sebastian Ghita au fost un fel de dumnezei secunzi la vremea lor. Doamna gratie sustinerii totale primite din partea presedintelui Basescu si domnul pe baza prieteniei cimentate cu premierul Ponta. Cert este ca Udrea si Ghita au stat la masa cu ”sistemul”, au taiat si spanzurat pe cine au vrut, au facilitat sau distrus afaceri si ei afaceri si au fost la curent magariile si abuzurile comise de ”statului paralel”. ghita 1 568x500 Si Ghita si Udrea respecta regulile sistemuluiNu le-a pasat insa pentru ca se credeau intangibili – eroare facuta de toti cei aflati, la un moment dat, in siajul puterii. Mirajul s-a destramat dupa ce Basescu nu a mai fost presedinte si nici Ponta premier iar cei doi favoriti au aflat pe pe ”fosti” ii pandesc in general mari probleme. Aruncarea dupa gratii, de exemplu.

Sifonare selectiva si victimizare ratata

Perspectiva (iar pentru doamna chiar o experienta concreta) i-a facut pe cei doi sa-si dea drumul muzicuta. Evident, contra ”sistemului” ticalosit care s-a napustit pe nedrept contra lor, motiv pentru care au mare grija ca povestile narate sa induca doar ideea ca si ei sunt niste victime.  O figura care nu tine insa si asta pentru ca,  pe de o parte, daca erau ultragiati de nelegiurile comise de ”sistem” trebuiau sa le dea in gat pe loc, nu de abia dupa ce ei insisi au ajuns la ananghie (varianta valabila si pentru denuntatorii de meserie din zilele noastre, carora legea ar trebui sa le taie elanul de scriitori ”post mortem”). Pe de alta parte, nu poti sa critici si sa injuri de mama ”sistemul” dar in schimb sa-i scoti basma curata pe Basescu, pe Ponta, pe Maior sau pe nu stiu mai cine. Cel putin nu dupa ce tot romanul s-a prins ca toti participa la paranghelii comune, isi belesc adversarii cu ajutorul serviciilor si a unora dintre magistrati, se baga reciproc la bulau in functie de cine ajunge la putere. In realitate, dosarele sunt ok, faptele au fost comise, politicienii din toate partidele sunt vinovati, adevarata problema este ca dosarele sunt instrumentate si li se da drumul doar la comanda politica sau in functie de interesele ”sistemului”. Despre asta, nici Udrea si nici Ghita nu sufla o vorba. Dimpotriva, amandoi isi nareaza amintirile selectiv (in cazul lui Ghita se spune chiar ca acesta isi prezinta memoriile numai la comanda unui grup din SRI, mai nostalgic si mai filo-rus din fire) si cu multa grija ca nu cumva sa spuna ce nu trebuie. Udrea si Ghita au multe de povestit, dar cu adevarat interesante ar fi doar operele complete. Deocamdata, cei doi demonstreaza doar ca respecta la sange regulile sistemului. Ale sistemului de fosti favoriti, nu ale ”statului paralel”, sa ne intelegem.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!