AcasăNewsSi animalele de companie devin vegetariene

Si animalele de companie devin vegetariene

Or fi avand veganii intentii bune dar uita ca prietenii omului sunt cam carnivori

Un sfert din impactul asupra mediului al productiei de carne provine din industria hranei pentru animale, in ceea ce priveste utilizarea terenurilor, a apei, a combustibililor fosili, a fosfatilor si a pesticidelor.

Or fi avand veganii intentii bune dar uita ca prietenii omului sunt cam carnivori

Pentru a reduce amprenta de carbon ca urmare a productiei de hrana pentru animale, firma Wild Earth din California  a decis sa ofere alternativa unui meniu vegan pentru cei mai buni prieteni ai omului. Firma utilizeaza o ciuperca  asiatica, Koji, pentru a crea mancare pentru caini ”care ajuta la combaterea inflamatiilor si mentine un sistem digestiv sanatos”.In 2017, piata alimentara pentru animalele de companie s-a ridicat la peste 80 de miliarde de euro. Tot anul trecut, in China piata animalelor de companie s-a dublat iar daca aceasta tendinta va continua, milioane de animale de companie vor trebui hranite. Wild Earth pledeaza pentru mijloace durabile in hrana animalelor de companie, cu proteine vegetale, carne de laborator si carne produsa in vitro. Hiba este ca e greu pentru animale sa fie vegetariene.Pisicile sunt obligatoriu carnivore. Cainii au o capacitate mai mare de a se adapta la hrana.

Mancare pentru caini pe baza de koji

Iar medicii veterinari apreciaza ca, ”teoretic” un caine poate fi hranit cu alimente vegatariene dar nu exclusiv si doar sub sfatul unui specialist. In privinta pisicilor, majoritatea hranei de care au nevoie se gaseste in proteinele animale.

Merge si cu lacuste

Dar intreprinzatorii nu se lasa descurajati. Chiper Pets, o firma din Philadelphia, s-a lansat in producerea de hrana pentru animale bazata pe insecte. Patrupedele nu fac mofturi la insecte, spre deosebire de oameni. Insectele contin proteine mai multe decat carnea si suficienti aminoacizi indispensabili sanatatii celui mai bun prieten al omului. Astfel ca Chiper Pets a demarat productia cu chipsuri pentru caini pe baza de lacuste, dovleac si salcam. Pentru moment, echivalentul pentru feline nu este disponibil. Firma da asigurari ca nivelul necesar de proteine este ”complet”. Mai trebuie convinsi proprietarii animalelor. Si, fireste, cantitati mari de lacuste.

author avatar
Tudor Borcea
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger