AcasăNewsSi-a impuscat soacra. Tot satul e alaturi de asasin

Si-a impuscat soacra. Tot satul e alaturi de asasin

Dupa mai mult de 30 de ani de jigniri si umilinte, Alain Garinet a clacat. Pe 6 aprilie, dupa amiaza, s-a dus dupa pusca de vanatoare si a impuscat-o pe soacra-sa de 84 de ani, Huguette, drept in cap. Apoi a sunat la jandarmerie ca sa-si anunte crima. A fost pus sub ancheta pentru omor intentionat si pus in detentie provizorie la inchisoarea din Chalons-en-Champagne (Marne).

Totusi, Alain Garnier poate conta pe sustinatorii sai. Mai intai, apropiatii: sotia sa Annie si cumnatul sau, care traiau in preajma lui Huguette Removille, in aceeasi casa. Apoi, satenii din Heiltz-le-Maurupt, care, dupa arestarea sa, se mobilizeaza. In afara unei petitii pentru eliberare, initiata de prietenii sai, consiliul municipal a votat pe 14 aprilie in unanimitate formarea unui dosar cu marturiile de sprijin pentru Alain Garinet, scrie Le Figaro.

Caci gestul omului, in acest sat cu numai 400 de locuitori, este inteles de multi . Soacra Huguette Removille era cunoscuta de toata lumea, si, daca e sa te iei dupa diversele marturii culese de anchetatori, aceasta femeie „cu un caracter infect” domnea intr-un mod „despotic” asupra intregii gospodarii. Mai ales de patru ani incoace, de cand femeia a devenit neputincioasa, intepenita intr-un scaun pe care il aseza in fata ferestrei pentru a controla tot ce misca in familie.

Reprosuri, critici usturatoare, insulte, provocari… De la intrarea sa in familia Removille in 1976, Alain Garinet nu a fost niciodata acceptat cu adevarat de soacra, cel mai probabil din cauza originii sale modeste. Cand acest lucrator pensionar de 59 de ani a facut un infarct, Huguette Removille i-ar fi strigat: „Puteai sa faci bine sa crapi inaintea mea, mancator de cadavre ce esti!”, relateaza avocatul lui Garinet.

Annie, sotia sa si fata lui Huguette, are parte de acelasi tratament. Crescuta de mica in acest fel, ea nu indrazneste sa-si infrunte mama. Aceasta conducea totul in casa: ea tinea toate hartiile sotilor, le controla cheltuielile, carnetele de cecuri. Un calvar zilnic la care era condamnata si Adeline, fata celor doi si nepoata lui Huguette. Cu cateva zile inaintea dramei, Adeline se hotaraste sa paraseasca aceasta casa de cosmar si sa se mute la prietenul ei.

Este clar ca aceasta plecare a declansat totul. Nesuportand sa-si vada nepoata ca-i scapa de sub control,  Huguette Removile devine de-a dreptul insuportabila si isi varsa toata furia si frustrarea in capul fiicei sale Anne. In aceasta situatie, Alain clacheaza si comite ireparabilul. „Supapa de siguranta nu a mai functionat, a actionat fara sa mai gandeasca”, spune avocatul sau.

Pentru ca, in mod normal, Alain este un barbat „gentil si saritor”, o spun toti locuitorii din Heiltz-le-Maurupt. „Este un om modest, genul care sta langa gratar in fundul curtii. Ii face placere sa fie de folos celorlalti, intr-o gramada de feluri. Pune marcaje si curata trasee pentru a organiza excursii”, spun Gilbert Bidalot si Bernard Aubry, membru si, respectiv presedinte al clubului excursionistilor, din care face parte si Alain Garinet.

Astazi, familia sa si intreg satul nu asteapta decat un singur lucru: ca Alain sa iasa din inchisoare. Avocatul sau trebuie sa depuna o cerere de punere in libertate in saptamanile urmatoare. Dar barbatul nu va putea scapa de proces. Insa, la audiere, va putea conta pe prezenta a numerosi sustinatori, gata sa vina la bara sa depuna marturie despre infernul in care traia familia Garinet. Barbatul risca 30 de ani de puscarie.

author avatar
Matei Brancoveanu
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger