AcasăNewsShirley Temple, copilul minune al Hollywood-ului, a murit

Shirley Temple, copilul minune al Hollywood-ului, a murit

Shirley Temple, supranumita si copilul minune al Hollywood-ului, a murit luni, la varsta de 85 de ani. Anuntul a fost facut marti de familia actritei.

Shirley Temple a fost un copil talentat, s-a nascut in 1928 si a devenit faimoasa in din anii ’30, cand a primit mai multe roluri in cinematografie. Primul rol al lui Shirley Temple a fost cand actrita avea numai 6 ani. Doar dupa un an,  Shirley Temple a primit un premiu Oscar special si chiar si-a lasat amprentele in fata Teatrului Chinezesc din Los Angeles.

La doar zece ani, Shirley Temple avea deja un succes nesperat la Hollywood, iar papusi cu chipul sau se vindeau peste tot. Presedintele Roosevelt spunea ca in timpul Marii Depresiuni, Shirley Temple a fost cea care a contribuit substantial la pastrarea moralului oamenilor. Rolul din filmul „The little Princess” ramane unul de referinta pentru Shirley Temple, actrita fiind supranumita pentru ani in sir „Mica printesa”.

La 12 ani, Shirley Temple deja nu mai reusea sa faca fata presiunilor de la Hollywood, iar parintii sai au retras-o din lumina reflectoarelor si au trimis-o la o scoala exclusivista pentru fete. Shirley Temple a incercat sa revina in cinematografie, dar fara sa mai aiba la fel de mult succes. S-a retras definitiv in 1950.

Shirley Temple a fost casatorita de doua ori si a devenit mama a trei copii. Abia in 1974 Shirley Temple a revenit in atentia publica, cand a fost numita ambasadoarea SUA in Ghana si, mai apoi, in Cehoslovacia. A lucrat o perioada si la Casa Alba, devenind prima femeie Sefa a Protocolului, cu rang de ambasador.

[youtube]5m4E6Jvhvh8[/youtube]

[youtube]2_gj65okf6U[/youtube]

Foto: heckfridays.blogspot.com

author avatar
Andra Nesu
1.326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger