Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Shakira a dosit peste 30 de milioane de euro in Malta

Shakira a dosit peste 30 de milioane de euro in Malta

Autor:

Dupa ce numele solistului trupei U2 a aparut in Paradise Papers, iata ca ancheta o „agata” si pe Shakira: cantareata columbiana ar fi folosit paradisurile fiscale pentru a scapa de impozite.

 

shakira Shakira a dosit peste 30 de milioane de euro in Malta

Paradise Papers o „agata” si pe vedeta columbiana

Artista si-a transferat drepturi de autor in valoare de 31,6 milioane de euro in Luxemburg si Malta. Insula gazduieste compania Tournesol Limited, infiintata in 2007,  unde Shakira, in calitate de unic actionar, ar fi plasat  “active muzicale, drepturi intelectuale si marci” in 2009. Tournesol Limited detine o alta companie, cu sediul in Luxemburg ACE Entertainment SARL, prin intermediul lor, spune Le Monde, Shakira si-a fi ascuns datoriile la Fisc. Desi cantareata isi petrece cea mai mare a timpului la Barcelona, ea are domiciliul in Bahamas, arhipelag inclus in topul paradisurilor fiscale, unde rezidentii nu platesc impozit pentru veniturile personale. “Clientul nostru este rezident in Bahamas si locuieste in aceasta tara din 2004.(…) Shakira este un artist international.

bono Shakira a dosit peste 30 de milioane de euro in Malta

Acuzat ca s-a folosit de o firma malteza pentru a investi intr-un centru comercial din Lituania, Bono s-a declarat “total dezgustat”

Avea locuinte diferite in timpul vietii sale profesionale si ea a respectat intotdeauna legile jurisdictiilor pe care ea depindea “, a spus avocatul Shakirei. In ceea ce il priveste pe Bono(Paul David Hewson), liderul grupului  U2, el s-a aratat “total dezgustat” de acuzatiile din investigatia Paradise Papers, dar a „salutat” aceste dezvaluiri, sustinand ca mereu a dus o campanie pentru ca proprietarii companiilor de offshore sa fie „transparenti”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 27-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!