AcasăNewsSforarul Isarescu risca „all-in” in razboiul cu PSD

Sforarul Isarescu risca „all-in” in razboiul cu PSD

In anul in care ii expira mandatul de guvernator al BNR

Deprecierea leului din ultimele zile i-a luat prin surprindere pe multi romani, insa analistii financiari pun seismul din piata pe mutarea pregatita de Mugur Isarescu in razboiul cu PSD. „Este o masura de retorsiune”, zic unii, „e razbunare pentru taxa pe lacomie”, sunt convinsi altii. Indiferent care este adevarul, realitatea arata un guvernator disperat, pregatit sa riste o miza „all-in” intr-un 2019 in care ii expira mandatul de sef al Bancii Nationale.

Considerat de multi eminenta cenusie a pietei bancare din Romania, Isarescu este inainte de toate prietenul finantistilor si dusmanul debitorilor. Ca sa fim bine intelesi, sa nu-l banuim cumva de empatie pentru fraierii cu credite! De unde, pe el il ia cu palpitatii doar cand scade indicele ROBOR. Si, ca un magician care se respecta, scoate din palaria cu surprize o depreciere a monedei nationale, ca sa vada parlamentarii cine-i stapanul banilor. Sa nu-i mai dea peste cap socotelile alde Teodorovici si Valcov cu masurile lor fiscale. La primul stranut, leul a pierdut 0,52 bani fata de euro. S-a sfortat Isarescu putin, a luat-o leul la vale si-n raport cu dolarul (4,0803), ba s-a facut mic si langa francul elvetian (ca-s destui romani cu credite in franci). Pana si cotatia aurului a scazut, iar efectul urmeaza a fi vizibil in economie, dar mai ales in buzunarele cetatenilor – preturi mai mari la carburanti si alimente!

Latrai scapati din cusca

Nu stiu cum vine asta, dar observ ca Mugur Isarescu se crede un fel de stat in stat, cere autonomia Vaticanului si refuza sa raspunda pentru combinatiile intreprinse pe piata fiscala din Romania.

Chemat la discutii de ministrul Eugen Teodorovici, filosoful maruntisului nu s-a obosit sa raspunda personal invitatiei, ci l-a mandatat pe consilierul de strategie sa muste din pesedistul Orlando. Iar Adrian Vasilescu s-a conformat, gudurandu-se pe la UM24, oficiosul „celorlalti”. „Guvernatorul s-a pronuntat ieri colocvial. A spus «nu putem discuta la televizor. Asta este o problema pe care trebuie sa o discutam in cadru legal». Sigur ca ministrul ar putea sa-l invite la dialog pe guvernator, dar aceasta invitatie nu a sunat deloc prieteneste. A sunat intr-un fel ultimativ si cred ca guvernatorul nu are dreptul sa dea curs unei asemenea chemari ultimative”. Un „hai, sictir, ca nu vin la nicio discutie!”.

„Ciuma rosie” i-a defectat jucaria

Supararea lui Mugurel Nemuritorul are legatura cu implicarea PSD in treburile BNR. Jucaria lui Isarescu si-a cam facut de cap cu indicele ROBOR (de la 0,8% in septembrie 2017 l-a ridicat anul trecut la 3,5%, impovarandu-i pe romanii cu credite si aducand profit urias bancherilor). Cand PSD a zis „stop” (prin introducerea taxei pe lacomie), guvernatorul a luat foc. Ca de ce va bagati voi, ca ne fug bancherii din tara (da, si se duc la altii, unde controalele sunt la sange si birurile se achita la timp!), ca ramanem fara investitori, ca o fi si o pati!

Strans cu usa de Guvern, Isarescu recurge acum la eterna arma cu care a castigat mereu luptele – seism pe piata financiara prin deprecierea continua a leului! Doar ca s-ar putea sa fie un „all-in” pierzator. 2019 e anul in care ii expira mandatul de guvernator al BNR, iar cei care fac numirile in aceasta functie sunt, ati ghicit, „prietenii” de la PSD!

author avatar
National
3.113 afisari

18 COMENTARII

  1. Cine mai crede ca acest Sultan al asa zisei bnr,de fapt o banca ce apartine stapanilor Coloniei,este la mana Guvernantilor cu prelungirea mandatului sau dincolo de 30 de ani de exploatare financiara a romanilor.Este adevarat ca el incaseaza si pensie uriasa si salariu si mai urias in acelasi timp,de cate ori ar trebui multiplicat salariul minim pe economie ca sa se ajunga la astronomica cifra,de cateva zeci(SUTE MAI DEGRABA) de ori cu siguranta.Mercenarul isar+escu nu va putea pleca decat cu piciorele inainte,in pas de mars,la ordinul stapanilor sai,deci,el isi va face de cap,ca si Mutalakul,cat va dori muschiul sau cerebral,iar poporul va plati cheltuielile suplimentare pentru imbogatirea si mai consistenta a stapanilor Coloniei.Exploatarea poporului roman s-a facut prin inflatie astronomica la inceput,dupa care s-a trecut la metode mai rafinate,adica dobanzi,curs valutar,evaziune fiscala si multe alte tertipuri banoase pentru straini.

  2. Cum să mușcăm azi din pâinea zilei de mâine (Ed. Minerva, 2006);
    Taxa pe lăcomie;
    Adrian Vasilescu (n. 23 martie 1936, Fălești);
    Ciudat totuși ?
    Remarcați și ce zice consilierul lui Isărescu despre economie ?
    Ce opiniei aveți ? Vă și rămâne pâine pentru ziua următoare celei în care o cumpărați ? Considerați că Vasilescu și cu Isărescu, pe care îl consiliază, urmăresc să își facă provizii de pesmeți ?
    Remarcați și că împrumuturile actuale făcute de decidenții politici și dobânzile „consumă” din veniturile și libertățile de alegere și de decizie ale generațiilor următoare , ?

  3. @Gheorghe Dragan. Mai are doar 9 si il depaseste. Cu asa loc de munca stimulativ, e f probabil

  4. O sa cada si Lazar Augustin,Codruta isi va cauta servici,toate dosarele penale ale lui Iohaos vor fi repartizate unor procurori cinstiti,si non presedintele Romaniei va lua o binemeritata vacanta permanenta,undeva unde nu vroia a ajunga,dar degaba,ptr ca acolo ii e locul,47 dosare penale este totusi f f grav la un presedinte

    • Ăsta face propagandă „statului de drept al lui Tăriceanu” ? Ați zice că și-a propus să îi ia lui Iohanis dosarele lui Tăriceanu ?

  5. Dacă a colaborat cu securitatea de ce nu e îndepărtat din BNR? Apară Dukadaaam!

    -presa spunea în trecut ca turnătorul cu numele de cod Manole care turna la securitate stătea la aceiași adresa cu un tip pe numele sau real de Mugur Isarescu.

  6. Nu stim cat mai este BNR al Romaniei !!! ca acest personaj nu a anuntat oficial nicaieri . Cine si cu4w365634634634634634634634634634634634634634634634634634634634634634634634m a dat acceptul vanzarii actiunilor si unde sunt acei bani din vanzarea lor ???!!!
    Totul este un fals grosolan , imputit al mafiei acelor familii si cateva organizatii ce detin averea pamantenilor.
    Cativa amarati fac toate jocurile murdare si chinuiesc mare parte a populatiei acestui pamant
    Care o fi scopul numai dracul intelege ca tot muritori sunt
    Au avantajul ca traiesc pana se roaga de Domnul sa-i ia
    Stiu cum este ca neamul meu este ca al lor
    Nu visati ca au vre-o bucurie ca-s mai fericiti cei cu mici afaceri decat ei
    Acest lant nenorocit nu am inteles de ce nu se rupe si continua la nesfarsit dar si asa greu accepta sa lase cate unul liber din ai lor

  7. Bai,naționalilor,voi sunteți prosti,sau voi sunteți plătiți? Citiți ce scrie Andrei Caramitru,care-i om cu studii economice,despre planul celor care conduc acum Romania? Nu Isărescu a mărit cursul,ci politicile economice și fiscale ale guvernului,de vreo doi ani încoace.Vedeti voi,in economie toate se leagă.Dar e greu sa pricepeți,voi care scrieți pe comanda.Ca lăutarii!Isărescu are bubele lui dar nu ce insinuați voi.

    • Tudore , cine sa priceapa , cei de talia lui Cobe , Corneliu sau Maian , postaci platiti tiraspolezi de-ai lui Suvorov sa scrie la comanda dandu-se ” romani patrioti ” ?

  8. Ați zice că ar fi și o relație de „potențare” directă între deciziile economico-sociale și de finanțare luate de partidele ce asigură guvernarea și evoluția partidelor în sondaje, nefiind mulți aceeia ce ar dori să contribuie la rambursarea datoriilor făcute de cei ce guvernează, chestiune ce ar influența chiar și prezența la vot ?

  9. Remrcați și faptul că nicio persoană ce nu a îndeplinit vârsta de pensionare nu s-a dovedit atât de competentă încât să îl înlocuiască pe pensionarul Isărescu la conducerea BNR ?

  10. Păi dacă e și academician ? Păi câți dintre cei ce nu au ajuns la vârsta de pensionare sunt și academicieni ?

  11. Ați zice totuși că inițiativa „taxării ROBOR”, ce influențează prețurile creditelor nu ar fi totuși o inițiativă specifică piețelor libere, „derogând” și de la ,,principiul neutralității măsurilor fiscale”, așa cum probabil și domnul guvernator Isărescu dorea să comunice prin intervențiile dumnealui publice referitoare la inițiativa guvernului de taxare a ROBOR ?

  12. Prin lucrarea domnului consilier Vasilescu, „Cum să mușcăm azi din pâinea zilei de mâine” (Ed. Minerva, 2006), din care și guvernanții așteaptă să obțină venituri la bugete, opinați că dumnealui ar putea propune și formarea de „coconauți în economie”, „coconaut” putând fi chiar un cuvât folosit de domnul Vasilescu prin explicațiile dumnealui anterioare despre funcționarea băncilor , deci un fel de „specialiști” care să caute „bani prin cosmos” , „în căutarea veniturilor zilelor viitoare”, confirmându-l astfel și pe domnul guvernator Isărescu în ziceri ale dumnealui publice precum, „ăștia sunt de pe altă planetă” ?

  13. Ați observat ca dacă cineva se ia de mosuletii masoni de la BNR cresc automat preturile la oua sau cartofi cât sa nu te mai iei de ei?

  14. A aparut una bucata moaste de la fosta bnr(actualmente privata) sa ne comunice ca in anul 2009(pe timpul crizei) bancile straine cu sucursale in Colonie au adus 4 miliarde de euro pentru stabilitatea economica de aici.Atunci,cum se face ca fostul guvernator machitor de prima mana s-a imprumutat 20 si ceva de miliarde euro pentru stabilitatea mafiei interne si externe ce exploateaza inca aceasta Colonie a UE.Legatura intre impozitarea robor si cresterea,numai, a valutei euro fata de leu se vede de pe marte ca este mai departe.Moastele din fruntea bancii nationale a Coloniei,impreuna cu subordonatul sau matusalemic,vor indeplini ordinele stapanilor pana se vor trezi mamligarii din Colonie,daca se vor destepta vreodata.

  15. Opinați că guvernatorul BNR Isărescu și consilierul Vasilescu, au dat un mesaj negativ la solicitările Papei Francisc lansate în preajma sărbătorilor de Crăciun, referitoare la lăcomie ? http://www.bursa.ro/guvernatorul-bnr-mugur-isarescu-38171taxa-pe-lacomie38187-o-bomba-aruncata-in-prag-de-craciun-47470637 ?
    Remarcați și că ministru Teodorovici ar fi considerat că taxarea ROBOR este o măsură ce ar fi benefică bugetelor publice ? Opinați totuși că mesajul Papei Francisc despre „lăcomia nestăpânită” era adresat tuturor creștinilor ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger