AcasăNewsSfaturi la alegerea unei asigurari de sanatate cu acoperire internationala

Sfaturi la alegerea unei asigurari de sanatate cu acoperire internationala

Sistemul asigurarilor private de sanatate incepe sa castige aprecierea romanilor, care trebuie sa dispuna de toate informatiile necesare pentru a alege cele mai bune optiuni pentru nevoile lor.

Potentialii clienti trebuie sa aiba in vedere o serie de  elemente atunci cand aleg un plan de asigurare privata de sanatate.

O asigurare medicala completa ar trebui sa acopere si afectiunile pre-exsitente, monitorizate de medicul de familie

Aria de acoperire

Potrivit specialistilor MediHelp International, asiguratul trebuie sa verifice ca aria de acoperire sa nu fie restransa doar la regiunea in care acesta se afla, ci sa cuprinda si alte zone pe care este posibil sa le viziteze, chiar daca doar pentru o perioada scurta, indiferent daca este vorba despre afaceri sau calatorie. Aria de acoperire face referire si la centrele medicale la care ar putea apela in cazul in care va avea nevoie de ingrijiri medicale.

Termeni de subscriere

Persoana asigurata trebuie sa fie sigura ca termenii si conditiile asigurarii se potrivesc cerintelor sale. In unele cazuri, asiguratorii exclud acoperirea problemelor medicale pre-existente, dar exista insa si planuri care acopera astfel de conditii medicale.

Tratamentul impotriva cancerului

Potentialul client ar trebui sa afle daca tratamentul impotriva cancerului este acoperit prin asigurarea pe care vrea sa o incheie. Sunt planuri de asigurare care nu acopera costurile acestui tip de tratament si nici procedurile medicale pentru bolile cronice.

Plati aditionale

Este necesar ca persoana asigurata sa intrebe asiguratorul daca trebuie sa plateasca suplimentar atunci cand  foloseste asigurarea. Aceasta poate fi, de la caz la caz, suma pe care va trebui sa o plateasca de fiecare data cand solicita acoperirea costurilor medicale, sau doar o singura data pe an.

Beneficii relevante

Asiguratul  trebuie sa fie sigur ca nu va plati pentru beneficii care nu se potrivesc nevoilor lui. In consecinta, ar trebui sa opteze pentru un plan personalizat.

Furnizorii de asistenta

Asiguratul trebuie sa stie cine ii va oferi asistenta. Acestea sunt persoanele pe care le va contacta primele in cazul unei urgente (trebuie avute in vedere si firmele care ofera servicii de ambulanta aeriana) si cele care vor intermedia relatia cu spitalele in ceea ce priveste garantarea platilor.

Societatea de asigurari

Clientul trebuie sa afle ce companie de asigurari subscrie planurile medicale. Aceasta va plati daunele, astfel ca asiguratul trebuie sa se asigure ca firma respectiva prezinta siguranta financiara.

Acoperire adecvata

Asiguratul trebuie sa aproximeze care este acoperirea de care are nevoie. Spre exemplu, daca se muta in Europa de Vest si va plati contributia pentru asigurarile sociale, va avea dreptul la tratament oferit de sistemul local national de sanatate pentru o perioada de timp.

Planul familial

Asiguratul trebuie sa stie ca familia lui poate fi de asemenea adaugata in plan, astfel ca ar fi bine sa se asigure ca beneficiile politei sunt valabile pentru intreaga familie.

Pretul

Pentru o asigurare medicala internationala pretul este influentat de acoperirea pe care asiguratul o alege. Cu cat acoperirea este mai mare – mai ales daca sunt asigurate mai multe persoane – cu  atat prima (suma de plata) va fi mai mare.

author avatar
Arpad Dobre
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger