AcasăNewsSfaturi esentiale de la specialisti, pentru perioadele geroase

Sfaturi esentiale de la specialisti, pentru perioadele geroase

Se anunta un interval cu temperaturi foarte scazute, in unele zone ale tarii. Si cum preventia e esentiala pentru a evita eventuale probleme cauzate de valul de vreme rea anuntat, e bine sa aveti in vedere unele aspecte ce se pot dovedi foarte utile, in afara acelora de a incerca sa va imbracati gros, sa purtati caciuli si manusti, si sa evitati sa stati prea multa vreme in frig.

(foto: stiri.rol.ro)

Cum informatiile facute publice de meteorologi anunta ca gradele din termometre pot cobori in perioada urmatoare si pana la -22 de grade, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, au facut publice mai multe recomandari.

Una dintre ele ar fi ca, pe timpul in care stati afara in perioadele foarte friguroase, sa incercati sa va miscati permanent, astfel incat sa va mentineti caldura corporala. Chiar si asa, sfatul este sa „evitati, pe cat posibil, extenuarea”, semn ca nu este indicat, asadar, sa faceti efort fizic in conditii de frig.

E bine, in schimb, sa consumati cat mai multe lichide, insa in aceasta categorie nu intra cofeina sau alcoolul.

IGSU recomanda, totodata, sa „anuntati autoritatile locale cu privire la persoanele fara adapost pe care le intalniti sau despre care aveti cunostinta” si sa incercati sa asigurati si animalelor  „conditii corespunzatoare de hranire si adapostire”. Dar si sa aveti grija cand folositi mijloacele de incalzire si instalatiile electrice, la fel ca si la turturii care se depun pe cladiri.

253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger