AcasăNewsSfaturi de la specialisti: Ce sa evitati cand faceti cumparaturi, pentru a...

Sfaturi de la specialisti: Ce sa evitati cand faceti cumparaturi, pentru a nu pica tinta hotilor!

Mare atentie cand mergeti la cumparaturi!

Se apropie luna decembrie, in care cumparaturile pentru cadouri- de Sfantul Nicolae, de Anul Nou, dar mai ales de Craciun devin prioritare.

Mare atentie cand mergeti la cumparaturi!

Si chiar daca e vorba de mersul prin magazine, pentru cadouri, prin piete, pentru alimentele necesare prepararii meselor de Serbatori, sau de cumparaturi facute online, e bine sa aveti in vedere unele aspecte, cat sa nu cadeti prada raufacatorilor. Iar cand aceste sfaturi sunt date chiar de catre oamenii legii, e limpede ca vin pe fondul unor situatii concrete, cu care s-au confruntat alte persoane care au ajuns sa ceara ajutorul politiei.

Astfel, ca sa fiti siguri ca gasiti si cadourile dorite, ca le cumparati si fara sa ramaneti- la propriu- cu buzunarele goale, reprezentantii IGPR va recomanda ca, in momentul in care porniti prin magazine sa nu aveti sume mari cash si sa tineti cont de faptul ca aveti la indemana plata cu cardul, in asa fel incat sa nu riscati sa ramaneti fara bani, fie pentru ca va puteti pierde portofelul, fie ca, va este furat. Mai mult, e recomandabil ca banii sa ii tineti in buzunarele interioare ale hainei, in posete si/sau borsete, iar in situatia in care ajungeti in zone aglomerate, sa fiti cu ochii in patru si sa nu scapati din vedere gentile si, pe cat posibil, sa nu le lasati in caruciorul pentru cumparaturi.

Atentie la vanzatorii de chilipiruri

Totodata, constienti ca, in era tehnologiei fiind, tentatia e tot mai mare ca, in timp ce suntem in magazine, sa mai butonam telefonul sau chair si tableta, oamenii legii ne pun in vedere ca, in timp ce noi ne concentram pe „butonat”, hotii ar putea deveni brusc atenti la ce nu mai pazim noi, si anume buzunarele sau gentile.

Un alt aspect pe care il subliniaza reprezentatii IGPR, sambata, intr-un comunicat, este acela ca ar fi recomandabil si ca sa nu dati crezare vanzatorilor de chilipiruri, pentru ca produsele prea ieftine pot fi contrafacute.

La ce sa fiti atenti cand faceti cumparaturi pe internet

Nici romanii care – din diferite motive cum ar fi comoditate, graba etc – sa faca shopping online, specialistii atrag atentia asupra nevoii de a verifica site-urile de pe care se fac cumparaturi, dar si lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, „pentru a preintampina eventualele incasari suplimentare”. Mai mult, se recomanda sa folosimun serviciu de curier cu plata ramburs, astfel incat sa existe varianta de a deschide coletul si de a verifica respectiva comanda, inainte de a achita comanda.

sursa foto: cugetliber.ro

344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger