AcasăNewsSfantul Dumitru: Noapte alba pentru mii de pelerini!

Sfantul Dumitru: Noapte alba pentru mii de pelerini!

Mii de pelerini, sositi din toate colturile tarii, stau la cozile de kilometri de pe Dealul Patriarhiei din Capitala ore intregi, uitand de oboseala, de foame, de frig sau de boala, numai pentru a se inchina la moastele sfantului Dimitrie cel Nou si la icoanele sfintilor Constantin si Elena.

Pelerinii vor putea sa se inchine la moastele si icoanele sfinte pana marti.

Anul acesta, la Sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, duminica, pe data de 27 octombrie, va fi adusa la Bucuresti din Mitropolia de Corint din Grecia icoana Sfintei Imparatese Elena in care se pastreaza particele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci si din moastele Sfintei, de o delegatie a Bisericii Greciei condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Dionisie, Mitropolitul Corintului.

Sfintele Moaste ale Sfintei Elena din Anassis, dar si doua particele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci sunt pastrate din anul 1987 in biserica  Sfantului Nicolae – Aidonion, din cadrul Sfintei Mitropolii de Corint, Sikion, Zemeno, Tarsos si Polifengos.

Sfintele Moaste, precum si cele doua particele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, au fost primite de catre parintele Dimitrie in ziua hirotoniei sale de la inaintasul sau, parintele Spiridon Filipopoulou, preot slujitor la Parohia Sfanta Treime. Au fost pastrate de catre parintele Spiridon, ca o mostenire sfanta pe care el o detinea, intr-o racla de mici dimensiuni.

Sfintele moaste, pastrate in Biserica “Sfantul Nicolae” – Aidonion, sunt aduse spre inchinare in fiecare an cu ocazia hramului bisericii „Sfintilor Imparati Constantin si Elena” Aidonon, in data de 21 mai, ziua praznuirii sfintilor. Acestea constituie izvor de sfintenie si binecuvantare tuturor pelerinilor care cu credinta se inchina sfintelor moaste.

author avatar
Alina Costache
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger