AcasăNewsSfanta Sarbatoare a Pastelui: Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi adusa...

Sfanta Sarbatoare a Pastelui: Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi adusa in Romania cu un avion special

Credinciosii merg in aceasta noapte la biserica, pentru a asista la slujba de Inviere si a lua Lumina. Si in acest an, o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) va merge la Ierusalim, pentru a aduce in Romania Lumina Sfanta de la Ierusalim.

In pragul marii Sarbatori a crestinatatii, Invierea lui Hristos, sambata seara, reprezentantii BOR, in frunte cu Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, vor aduce in tara, in jurul orelor 19, cu un avion special, Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, care va ajunge apoi in bisericile din Romania.

Patriarhul Daniel va oferi credinciosilor Lumina Sfanta la slujba de Inviere, care va fi oficiata in noaptea de sambata spre duminica, in Capitala, la Patriarhie. „De la Aeroportul International Henri Coanda, Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi dusa cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escala in municipiul Cluj-Napoca) si Timisoara pentru clerul si credinciosii ortodocsi din nordul Romaniei”, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

In aceasta noapte intreaga suflare ortodoxa sarbatoreste Invierea Domnului. Oamenii vin la biserica, iau Lumina si canta impreuna cu preotii „Hristos a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, si celor din morminte viata daruindu-le”. Dupa incheierea slujbei de Inviere, credinciosii duc aceasta Lumina Sfanta in casele lor.

Sursa foto: basilica.ro

622 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger