AcasăNewsServiciul militar ar putea deveni obligatoriu!

Serviciul militar ar putea deveni obligatoriu!

Stagiul militar ar putea deveni, din nou, obligatoriu, doar in cazurile declararii starilor de asediu, mobilizare generala sau razboi, precizeaza generalul locotenent in rezerva Virgil Balaceanu.

“Doar in trei stari poate fi reluat serviciul militar, asediu, mobilizare sau razboi, dar noi avem in acest moment o situatie de pace. Asta nu inseamna ca nu asistam la o degradare a situatiei de securitate regionala.”, spune generalul Balaceanu, comentand intentia unui proiect pentru infiintarea unei Garzi Nationale pe baza de voluntariat, o completare la trupele profesioniste din fortele armate:“Asa cum astazi se ofera locuri de munca pentru soldati profesionisti, vom organiza o Garda Nationala pe baza de voluntariat, cu contracte part-time, semnate intre tinerii care vor decide sa intre in aceasta structura si Ministerul Apararii.”

In perioada comunista, serviciul militar era obligatoriu pentru toti cetatenii Romaniei, indiferent de sex. Potrivit legilor de atunci, barbatii puteau fi chemati/rechemati in armata, de la 20, la 50 de ani, iar femeile, de la 18, la 45 de ani.

Infiintarea unei Garzi Nationale pe baza de voluntariat este un proiect destul de fantezist. In 1989, Armata Romana numara circa 400.000 de militari activi, 6 milioane de rezervisti, 3000 de tancuri si 1000 de avioane de lupta, Romania fiind considerata, teoretic,  a opta putere militara din Europa. In prezent, suntem pe locul 57 in lume, cu aproximativ 73.000 militari, am ramas cu aproape 800 de tancuri, circa 1400 de vehicule de lupta si aproape 400 de piese de artilerie, un echipament sub cerintele NATO. Bugetul anual al Armatei Romane nu depaseste 2,2 miliarde de dolari. In 2007 a fost eliminat serviciul militar obligatoriu.

author avatar
Bogdan Borcea
1.414 afisari

1 COMENTARIU

  1. Castigi bani cu cel mai bun subiect de film! Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani! Aplici cateva instructiuni simple! Castigi bani cu un subiect unic de film! Numai aici poti sa castigi bani multi! Promovam un subiect original de film! Obtii rapid progrese! Avem un proiect pentru Hollywood! Solicita acum detalii la adresa de email: onlinefacibani@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger