AcasăNewsSergiu Nicolaescu a fost incinerat, in timp ce familia sa era huiduita...

Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, in timp ce familia sa era huiduita

O garda militara si-a prezentat astazi onorul prin salve in timp ce trupul lui Sergiu Nicolaescu era incinerat in Crematoriului Vitan Barzesti, din Bucuresti. Intre timp, multimea stransa in fata crematoriului si-a strigat nemultumirea fata de familia regizorului, pentru faptul ca trupul neinsufletit a fost incinert, nu inhumat, asa cum cer canoanele ortodoxe.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicat sambata dimineata de la Cercul Militar National din Bucuresti pentru a fi dus la crematoriu. La Cercul Militar National s-au aflat familia si prietenii regizorului, precum si sute de oameni, apropiati sau simplii admiratori , care au tinut sa-i aduca un ultim omagiu si si-au luat ramas bun de la artist.

La ceremonia din interiorul Crematoriului Vitan Barzesti au participat familia, prietenii si apropiatii regizorului, printre care s-au aflat fostul presedinte Ion Iliescu si regizorul Ioan Carmazan. Vaduva, Dana Nicolaescu, a purtat un palton deschis la culoare, ce a apartinut lui Sergiu Nicolaescu, cinstindu-i astfel memoria.

Sicriul a fost purtat de militari

Afara, o garda militara a tras salve de onor in memoria regizorului. Intre timp, in fata crematoriului, cateva zeci de oameni au huiduit familia artistului pentru ca a recurs la incinerare si nu la inhumare. Actorul Bogdan Stanoevici a sugerat ca multimea si-ar fi exprimat, astfel, o frustrare asupra faptului ca simbolurile istoriei nationale, in special Mihai Viteazul, puse pe pelicula in mod magistral de Sergiu Nicolaescu, au fost trecute in umbra in ultimii 22 de ani, iar acum psihicul colectiv, frustrat, a rabufnit. Cu alte cuvinte, multimea ar fi avut, in fapt, o problema cu altcineva, nu cu familia artistului…

Vaduva a a fost imbracata in paltonul cineastului, dupa dorinta lui Sergiu Nicolaescu

Mentionam ca, joi, Dana Nicolaescu a declarat ca incinerarea a fost „dorinta expresa” a sotului sau, pe care i-a respectat-o.

Sora regizorului, revoltata pe Patriarhie

Sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, de 86 de ani, a fost revoltata ca preotii nu au vrut sa-i sustina o slujba la crematoriu. „E posibil asa ceva?! E incredibil. N-am putut sa merg acolo, dar s-a dus saraca nevasta-sa si mi-a povestit. Patriarhia ar fi spus ca nu cumva sa mearga vreun preot sa faca o slujba. Un reprezentant al Patriarhiei a pazit sa nu vina cineva sa slujeasca. Acum cateva saptamani am asistat la o incinerare si un preot a facut acolo o slujba. Se poate asa ceva? Nu e Patriarhie, e Securitate, nici pe vremea lui Ceausescu nu era asa ceva. Dar, nu-i nimic! Nu-i nimic!… Iar oamenii au injurat-o pe nevasta-sa, dar se poate asa ceva? Sa o ameninte cu moartea la telefon pentru ca il incinereaza? Au speriat-o. Suntem amandoua torturate, de nu mai suntem bune de nimic. Asa ceva nu se poate… Urna va ramane acasa, poate pana in vara, iar apoi o vom depune in cavoul familiei de la Tg. Jiu”, a declarat sora regizorului la Romania TV. Specificam faptul ca incinerarea este dezavuata de Biserica Ortodoxa Romana, iar in asemenea cazuri nu se fac slujbe.

In 40 de ani a facut 60 de filme

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8:20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, potrivit reprezentantilor Spitalului Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a regizor, scenarist si actor. n

Controversa pe averea regizorului

Vineri seara, a aparut in presa o informatie conform careia un fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu, care traieste acum in strainatate, ar fi cerut amanarea incinerarii pentru a se putea preleva probe ADN. Acestea ar fi urmat sa fie prezentate drept probe intr-un proces de paternitate. Daca procesul de paternitate ar fi avut loc, averea regizorului estimata la peste un milion de euro ar fi fost impartita la mai multe persoane.

author avatar
Manuela Golea
3.055 afisari

2 COMENTARII

  1. Dincolo de aversiunea profunda pe care mi-o inspira batranul kaghebist Ilici, de data aceasta ma vad obligat sa ii dau dreptate. Sunt absoluti penibili in stupizenia lor nataraii care au huiduit la inmormantarea lui Sergiu Nicolaescu. Dar vina este mai putin a lor (s-a dovedit de mult si s-a confirmat la alegeri ca neamul romanesc e format in proportie de cel putin 50% din d o b i t o c i !), ci a Bisericii ortodoxe, institutie desueta, stupida, incremenita in proiect (adica ramasa la mentalitatea din Evul Mediu) si intoleranta pana la talibanism. Sa-ti vina sa vomiti, nu alta !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger