AcasăNewsSerghei Skripal, otravit cu usa

Serghei Skripal, otravit cu usa

Londra afirma ca Moscova le-a pus ceva pe clanta lui Serghei si Iuliei Skripal

Fostul agent dublu si fiica sa au fost otraviti inca de acasa, a informat politia londoneza care a declarat ca a gasit o concentratie mare a agentului neurotoxic Nivitchok pe usa de la intrare a casei lui Skripal din Salisbury.

250 de de specialisti lucreaza la ancheta 500 de martori au fost identificati iar politia examineaza peste 5000 de ore de videosupraveghere

Cercetarile continua in cartierul unde statea Skripal dar politia a dat asigurari ca ”riscurile sunt foarte mici” pentri vecini si ca a identificat alte urme ale agentului neurotoxic si in ”alte sectoare studiate” dar in cantitate mica. Anchetatorii au sigilat deja banca unde Skripal si fiica sa au fost gasiti inconstienti, un pub si un restaurant pe care l-au vizitat anterior dar si mormantul sotiei lui Skripal. ”In acest stadiu al anchetei credem ca Skripal si fiica sa au intrat prima data in contact cu neurotoxina chiar la intrarea in casa.

Londra afirma ca Moscova le a pus ceva pe clanta lui Serghei si Iuliei Skripal

Ne vom concentra cercetarile inauntru si in jurul casei”, a declarat Dean Haydon, de la politia antitero britanica. Skripal si fiica sa, Iulia, se afla in stare grava dar Londra nu a mai oferit nici o informatie despre ei. Ancheta, care implica 250 de de specialisti, ar putea dura luni. 500 de martori au fost identificati iar politia examineaza peste 5000 de ore de videosupraveghere. Rusia continua sa nege orice implicare in acest caz. Zeci de state occidentale au anuntat expulzarea a peste 120 de diplomati rusi in cazul Skripal, in timp ce Moscova a promis masuri similare.

Moscova cere acte

Comitetul rus de ancheta, care face o ancheta privind otravirea Iuliei Skripal a anuntat ieri ca i-a trimis o scrisoare Marii Britanii in care i-a cerut sa-i ofere Moscovei asistenta juridica. Anchetatorii rusi le-au cerut ”colegilor britaniciintreprinda mai multe proceduri ce au drept scop stabilirea circumstantelor infractiunii si sa ofere de asemenea copii ale materialelor anchetei penale”. Comitetul de ancheta, care depinde de Kremlin, a mai cerut Londrei furnizarea ”rezultatelor inspectiei de la locul unde Iulia Skripal a fost gasita in stare de inconstienta, precum si rezultatele examinarii sale medicale”. In 16 martie, Moscova a anuntat ca a deschis o ancheta cu privire la otravirea Iuliei Skripal, in 4 martie, si a decesului unui om de afaceri rus, Nikolai Glucikov, al carui corp neinsufletit a fost gasit in Londra, in 12 martie.

Macon isi mentine vizita in Rusia

Calificand ”constructiva” linia adoptata de Franta, Kremlinul a salutat decizia presedintelui francez Emmanuel Macron de a nu-si anula vizita prevazuta in Rusia, pe fondul scandalului afacerii Skripal, vizita prevazuta in 24 si 25 mai. ”Autoritatile franceze nu fug de dialog, dimpotriva, sunt dispusi sa rezolve problemele existente prin calea negociata. Acest lucru coincide in totalitate cu abordarea adoptata de presedintele nostru „, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. Intervenind ieri la televiziunea franceza RTL, seful diplomatiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a confirmat ca vizita lui Macron in Rusia se afla ”pe ordinea de zi” in ciuda inghetului intre Occident si Moscova declansat de dosarul Skripal. ”Dorim un dialog cinstit cu Moscova, fara ambiguitate si cerem Rusiei sa respecte dreptul international”, a adaugat Le Drian.

author avatar
Tudor Borcea
324 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aci tre si un strop de atentie la neatentie. Daca cinevva vrea sa le-o coaca rusilor o pot face. Daca exista substanța si in Ucraina putem crede ca rusii au facut-o? Putem spume ca avionul olandez a fost distrus de rusi? Daca au ucrainenii baterii de atac puteau face dkversiune? Ie bine ca sar toti la cap da daca e ofsaid? Ce dovezi au englejii ca rusii au otravit? Vreau dovada.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger