AcasăNewsSerban Pop: Romania, centrul european al combaterii evaziunii fiscale

Serban Pop: Romania, centrul european al combaterii evaziunii fiscale

Serban Pop este decis sa creasca incasarile la bugetul de stat

Summit-ului IOTA G27, care va avea loc la Bucuresti, va reuni toti presedintii de administratii fiscale din Uniunea Europeana.

Serban Pop este decis sa creasca incasarile la bugetul de stat

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, s-a intalnit ieri cu directorul general pentru Vama si Taxe din Austria, Wolfgang Nolz. Austria este statul cu cea mai mica evaziune fiscala din UE, prejudiciul la bugetul de stat fiind estimat la doar 8% din PIB.

Cooperare intre Romania si Austria

Serban Pop si omologul sau austriac au discutat despre organizarea summitului si despre modalitatile de crestere a incasarilor la buget si combaterea evaziunii fiscale. „Intalnirea sefilor de administratii fiscale din Uniunea Europeana la Bucuresti, in toamna acestui an, va face ca Romania sa devina centrul european al combaterii evaziunii fiscale in perioada summitului. Vizita directorului general pentru Vama si Taxe din Austria marcheaza consolidarea cooperarii bilaterale dintre ANAF si Ministerul Federal de Finante, precum si recunoasterea faptului ca ANAF are resursele necesare pentru a performa”, a precizat Serban Pop.

author avatar
Arpad Dobre
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger