AcasăNewsSerban Pop pune tunurile pe mafia tutunului si alcoolului

Serban Pop pune tunurile pe mafia tutunului si alcoolului

Prioritatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) este lupta cu grupuri evazioniste puternice, care au capacitatea de a influenta decizii la nivelul administratiei fiscale. Presedintele ANAF, Serban Pop, le-a pus gand rau evazionistilor din domeniul tutunului, alcoolului si al produselor petroliere.

Fiscul pune tunurile pe mafia tutunului si alcoolului

Seful ANAF a precizat ieri ca obiectivul institutiei este sa asigure o buna colectare a veniturilor la bugetul de stat, astfel incat Romania sa poata finanta investitiile in economie, sa asigure banii necesari pentru plata pensiilor si a salariilor. „Am inceput o evaluare a institutiei si pot spune ca rezultatele de pana acum pot fi cu siguranta imbunatatite”, a declarat Serban Pop.

Descurajarea evaziunii fiscale

Seful Fiscului a relevat ca exista grupuri evazioniste cu o capacitate financiara importanta, care, prin diverse relatii, ar putea interveni  pana la cel mai inalt nivel al administratiei fiscale. „Lupta cu aceste grupuri este o prioritate, vom restructura agentia astfel incat sa faca fata acestor provocari”, a afirmat Serban Pop. El a mentionat ca va lua o serie de masuri de prevenire si descurajare a evaziunii fiscale in domeniul comertului cu tutun, alcool, produse petroliere,  legume si fructe.

Circuitul banilor, in vizorul ANAF

Serban Pop a precizat ca activitatea de combatere a evaziunii fiscale trebuie sa aiba ca rezultat incasarea unor sume la buget, nu efectuarea unor controale (Garda Financiara – n. red.) care stabilesc prejudicii cu sanse reduse de recuperare. „Calea de actiune directa este urmarirea circuitului banilor, iar aici trebuie imbunatatita colaborarea cu alte institutii, inclusiv din domeniul bancar si cel judiciar”, a spus presedintele ANAF.

author avatar
Arpad Dobre
743 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger