AcasăNewsSenatul adopta infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures

Senatul adopta infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures

Propunerea legislativa initiata de mai multi senatori si deputati ai UDMR, care in prima faza trecuse de Camera Deputatilor, a primit, miercuri, unda verde si in Senat.

Este vorba despre propunerea privind infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures, ca unitate de invatamant cu clase de invatamant primar, gimnazial si liceal si cu predare in limba maghiara.

Demersul fusese adoptat de deputati pe 21 decembrie anul trecut. Si, inainte de a fi supus votului si in Senat, in calitate de for decizional, primise avize favorabile si de la Comisiile pentru culte, buget-finante si invatamant din Camera superioara a Legislativului.

„Se infiinteaza Liceul Teologic Romano-Catolic II. Rákóczi Ferenc, denumit in continuare Liceul, ca unitate de invatamant preuniversitar cu predare in limba maghiara, parte a sistemului national de invatamant, cu sediul in localitatea Targu Mures, strada Mihai Viteazul nr. 15, corp B, judetul Mures, prin divizarea partiala a Liceului ‘Bolyai Farkas’ din Targu Mures”, prevede textul adoptat de Camera Deputatilor.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger