AcasăNewsSenatorul PDL Mircea Banias urmarit penal

Senatorul PDL Mircea Banias urmarit penal

Demnitarul a fost adus la DNA pentru a fi anuntat ca este pus sub urmarire penala sub acuzatia de trafic de influenta. Mircea Banias a declarat jurnalistilor ca nu intelege de ce a fost pus sub urmarire penala, sustinand ca nu a discutat niciun moment cu lucratori ai Portului Constanta si nu cunoaste absolut nimic despre transportul cu produse din China.

Intrebat daca il cunoaste pe Laurentiu Mironescu, senatorul a spus ca e prieten cu acesta, iar din anul 2005 detin impreuna parti sociale la o societate cu specific maritim.

In ce priveste legatura cu Emil Banias, senatorul a aratat ca fratele sau si el au infiintat o fundatie tot cu specific maritim din care parlamentarul s-ar fi retras in urma cu doi ani.

Senatorul Banias a fost adus de politisti luni, la ora 9.00, la Directia Nationala Anticoruptie, unde i s-au prezentat acuzatiile care i se aduc, parlamentarul iesind de la audiere in jurul orei 11.50, informeaza Mediafax.

Sectia I de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) face investigatii cu privire la senatorul PDL de Constanta Mircea Banias si secretarul general al MAI, Laurentiu Mironescu.

Mircea Banias si Laurentiu Mironescu sunt suspectati intr-un caz de evaziune fiscala cu produse petroliere aduse in Portul Constanta, cercetarea fiind inceputa de Parchetul Capitalei si declinata DNA din cauza prejudiciului, care in doua luni a atins un milion de euro, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca zeci de vase cu titei au fost aduse in Portul Constanta, unde nu au fost verificate corespunzator ca urmare a presupuselor interventii facute de senatorul PDL de Constanta Mircea Banias si secretarul general al MAI, Laurentiu Mironescu, precum si de alti lucratori vamali.

In ce priveste modul de operare, sursele judiciare au aratat ca persoane interesate, prin intermediul unor firme fantoma, aduceau produse petroliere categoria „motorina” care fie nu erau vamuite, fie erau vamuite la o alta categorie, ce nu presupunea accizarea, iar ulterior acestea erau vandute pe piata neagra.

 

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger