AcasăNewsSenatorii pun batista pe tambalul localurilor

Senatorii pun batista pe tambalul localurilor

Discotecile si terasele ar putea fi trecute pe „mute” dupa ora 22.00. Nici acasa lucrurile nu vor sta mai bine, orice zaiafet avand nevoie de acordul vecinilor.

Amatorii de petreceri la discoteca ar putea ramane cu buza umflata si auzul intreg

Gata cu geamurile care vibreaza noaptea in acordurile muzicii date la maximum de petrecareti imuni la disperarea vecinilor si la interventia politistilor. Un grup de patruzeci de senatori, majoritatea pesedisti, vor sa instaureze ordinea publica prin noi prevederi legale. Concret, proiectul lor impune oprirea muzicii la terase la ora 10 seara si continuarea programului muzical in localurile publice doar daca acestea sunt antifonate corespunzator. Si, ca sa nu existe interpretari personale, initiatorii au inclus si obligativitatea obtinerii acordului scris al „locuitorilor din imobil sau din imediata vecinatate”. Fara indoiala, in cazul legiferarii proiectului vor aparea si excese, unii dintre vecini asteptand de mult sa se razbune pentru chinurile suportate de-a lungul anilor. Si, cum legea vizeaza si petrecerile organizate in familie, relatiile de buna sau rea vecinatate vor determina aniversarea unei zile de nastere la decibelii firesti intr-o asemenea ocazie sau in „sotto voce”. Mai exact, acordul scris al vecinilor este necesar si in astfel de situatii.

Nu bei si nu te aperi pe strada

Nu doar amatorii de muzica urlata la maximum sunt insa vizati. Fiind vorba despre ordinea publica in general, noul proiect interzice in mod expres consumul de alcool in public (parcuri, stadioane, strazi). Daca nu bei pe strada si nici nu depasesti limita de zgomot admisa, dar in schimb porti la tine un spray lacrimogen sau paralizant, un cutit sau orice alt obiect „contondent sau ascutit”, iarasi e de rau. Nu conteaza ca vrei doar sa te aperi la o adica, legea iti interzice pur si simplu sa posezi asa ceva, fie si in masina personala. Nu te conformezi, esti considerat infractor si risti inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Nu vrei sa dai de necaz, nu jignesti organele

Aceeasi pedeapsa pe paste si daca refuzi sa iti declini identitatea si sa te legitimezi in fata politistilor. Sau nu opresti masina la semnalul acestora, ba mai si folosesti “expresii jignitoare” la adresa organelor in procesele de constatare a contraventiilor. Iar paleta contraventiilor este mult largita in proiectul cu pricina, in randul lor fiind inclusa inclusiv “lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor domestic sau de companie care prezinta pericol public pentru persoane si bunuri de orice fel”. Daca nici asta nu faci, este bine sa mai sti ca nici nu-ti poti hartui dusmanii apelandu-i in mod repetat la telefon, sonerie, interfon sau batandu-le obsedant in usi sau ferestre.

author avatar
Simona Badulescu
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger